Aktuality

Priestory pod amfiteátrom chcú dať vyčistiť a uzavrieť

Published

on

Reklama

Chátrajúci kultúrny stánok už niekoľko rokov slúži ako skladisko odpadkov a využívajú ho bezdomovci – napríklad aj na sušenie bielizne. Napriek tomu, že amfiteáter stojí v srdci mesta v mestskom parku, zdá sa, že až tak v centre záujmu kompetentných nebol. Radnica sa ho síce viackrát pokúšala predať alebo prenajať, no neuspela. Situáciou sa začali zaoberať aj novozvolení poslanci a priestory chcú dať aspoň vyčistiť a uzavrieť.

Reklama

Na pretrvávajúci neporiadok pod hľadiskom upozornila listom i fotografiami pred pár týždňami mestský úrad a komisiu pre životné prostredie aj poslankyňa z klubu Spoločne pre Piešťany Adriana Drahovská.  „S kolegami sme uvažovali o tom, že amfiteáter by mohol byť súčasťou osláv Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny 2015, no dúfame, že nebude dovtedy takto vyzerať,“ uviedla.

Reklama

REKLAMA

Na jej oznámenie zareagoval ďalší poslanec, predseda komisie pre životné prostredie, Peter Jančovič a na rokovaní tejto komisie v stredu 25. marca členovia uznesením odporúčali mestu objekt vyčistiť, uzavrieť a následne kontrolovať mestskou políciou.

Podľa A. Drahovskej na zlý stav upozorňujú aj ďalší obyvatelia a ak sa veci nepohnú, má v pláne vystúpiť i na nasledujúcom mestskom zastupiteľstve, ktoré sa koná 30. apríla. „Ide o národnú kultúrnu pamiatku, ktorú by sme si mali chrániť. Chápem, že aj keď odpadky odvezú, za pár dní sú tam ďalšie. Práve preto treba priestory zakryť .“

Situácia však nie je jednoduchá a prekrytie niečím ľahkým zrejme nebude mať požadovaný efekt. Bezdomovci sú totiž vynaliezaví, v mriežkach si vraj dokonca urobili provizórnu bráničku, ktorou sa bez problémov dostanú do priestorov pod hľadiskom. Podľa neovereného zdroja mesto plánuje otvorenú časť pod hľadiskom zamurovať, k tomu ale bude zrejme potrebovať súhlas pamiatkárov.

– th-, foto: A. Drahovská

Populárne články