Aktuality

Pri nehodách v sobotu sa viaceré osoby zranili, jedna žena nehodu neprežila

Published

on

Reklama

Dunajskostredskí policajti boli v sobotu 1. októbra privolaní k dopravnej nehode. 39-ročná vodička išla ráno o 05:40 po miestnej komunikácii na aute Citroen AX smerom od obce Blatná na Ostrove. V križovatke s hlavnou cestou nerešpektovala dopravnú značku „Stoj, daj prednosť v jazde!“ vošla do križovatky. V tom čase práve prechádzal cez križovatku z jej ľavej strany 73-ročný vodič na aute Honda City. Pri nehode sa ťažko zranila vodička, ktorá zraneniam na mieste podľahla. Starší muž utrpel pri nehode zranenia s predpokladanou dĺžkou liečby do 6 týždňov. Okolnosti nehoda polícia naďalej vyšetruje.

Reklama

 

K udalosti v súvislosti motorovým vozidlom došlo aj o niekoľko hodín neskôr, v poobedných hodinách v okrese Skalica. 31-ročná žena išla na aute Jeep Willys po lokalite zv. Sv. Vít v k.ú. obce Radošovce. Pri zjazde po lúke z mierneho svahu pravdepodobne nezvládla riadenie, strhla volant doľava a auto bez strechy sa vzápätí prevrátilo. V aute sa nachádzali okrem vodiča ďalšie štyri osoby, z toho jedno štvorročné dieťa. Všetky osoby utrpeli zranenia, 39-ročná spolujazdkyňa bola prevezená vrtuľníkom do bratislavskej nemocnice. Rozsah zranení polícia naďalej spresňuje. Skalickí policajti začali vo veci trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

Reklama

K nehode s účasťou troch vozidiel a troch cyklistov došlo v okrese Galanta, medzi Veľkými Úľanmi a Sládkovičom. 35-ročný vodič išiel na aute VW Golf smerom od obce Veľké Úľany a v úseku, kde je cesta vyznačená pozdĺžnou súvislou čiarou začal predchádzať pre ním idúce auto. V protismere došlo k zrážke s autom Ford Mondeo, ktoré viedol 18-ročný vodič zo Serede. Vodič na VW Golf vzápätí narazil do dvoch cyklistiek. Obe Trnavčanky, vo veku 34 a 36 rokov, boli po náraze odhodené do priekopy. V čase nehody bolo v čase nehody odstavené v priekope auto Škoda Fábia. Pri nehode došlo k zraneniu troch osôb, vodiča ktorý nehodu zavinil a dvoch cyklistiek. Všetci traja utrpeli viaceré zranenia s dobou liečenia do 6 týždňov. Policajti podrobili účastníkov nehody dychovým skúškam na alkohol, ktoré boli u všetkých vodičov negatívne. Okolnosti ako aj presné príčiny nehody polícia vyšetruje ako ublíženie na zdraví.

Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, pri ktorej auto zranilo 10-ročného chodca. K nehode došlo 29. septembra o 07:10 na riadne vyznačenom priechode pre chodcov v meste Leopoldov. Neznámy vodič, na nezistenom aute sa pohyboval v Leopoldove po Hlohovej ulici v smere od Hlohovca. 10-ročnému chlapcovi nedal na priechode pre chodcov prednosť, v dôsledku čoho došlo ku kontaktu maloletého chlapca a auta. Po nehode vodič auta z miesta nehody odišiel. Chlapec bol ošetrený na poliklinike. Polícia hľadá svedkov, ktorí dopravnú nehodu videli, aby sa prihlásili prostredníctvom linky 158.

Polícia dôrazne žiada vodičov, aby nepodceňovali situáciu za volantom. Každý vodič je povinný zo zákona venovať sa plne vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke, rešpektovať osadené dopravné značenie a dbať na zvýšenú opatrnosť vodičom cyklistom, chodcom a deťom. Vodič nesmie predchádzať, ak nemá dostatočný rozhľad, ak sa nemôže bezpečne zaradiť pred iné auto a ak by predchádzaním ohrozil alebo obmedzil iného vodiča v protismere alebo iného účastníka cestnej premávky.

-lt/Zdroj a foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave-

Populárne články