Aktuality

Pri Fontáne vysadili borovice himalájske

Published

on

Reklama

Tri mladé stromy pribudli 28. marca na okraji mestského parku, pri Kultúrno spoločenskom centre Fontána. Vysadili ich tam vďaka projektu s názvom Európskej únii záleží na tom, EKO sa na Slovensku žije.

[singlepic id=27348 w=320 h=240 float=left]Deň plný netradičných aktivít spojených s ekologickou výchovou zažili žiaci piešťanských škôl. Zúčastnili sa prednášok, workshopu a interaktívneho divadla, ktoré ich mali naučiť ochraňovať životné prostredie. Popoludní študenti Strednej odbornej školy záhradníckej za účasti primátora a zástupcu Európskej komisie na Slovensku zasadili tri mladé borovice himalájske.

Reklama

Cieľom projektu je priniesť bližšie k občanom informácie o tom, ako Európska únia svojimi legislatívnymi opatreniami prispieva k zlepšovaniu ich každodenného života a prostredia. Informačno-komunikačná kampaň projektu Európskej únii záleží na tom, EKO sa na Slovensku žije  je zameraná na rozširovanie poznatkov občanov Slovenska o politikách Európskej únie v oblasti ochrany životného prostredia a podpory obnoviteľných zdrojov energie, ktoré vedú k šetreniu s energiami, znižovaniu nákladov za ne, zvyšovaniu kvality životného prostredia v mieste bydliska každého občana Slovenska a ktoré zároveň pomáhajú mestám a obciam vytvárať nové pracovné miesta.

[nggallery id=1529]

Reklama

(mp)

Populárne články