Aktuality

Polícia vyšetrovala vyhrážky zabitím i sexuálne násilie

Published

on

Reklama

Poverený policajt Obvodného oddelenia z Nového Mesta nad Váhom vzniesol obvinenie z prečinu nebezpečného vyhrážania a prečinu výtržníctva voči 20-ročnému mužovi z okresu Nové Mesto nad Váhom. Obvinený muž mal dňa 4. novembra v priestoroch pohostinstva v počas dňa opakovane vykrikovať a vulgárne nadávať 30-ročnému mužovi a to z dôvodu, že mu nevrátil požičané peniaze. Počas dňa obvinený chytil do rúk kovovú barovú stoličku, zodvihol ju nad hlavu poškodeného a mal mu povedať, že ho zabije. Do poškodeného mal obvinený hodiť plastový držiak na papierové podložky pod poháre, pričom počas tohto konfliktu poškodený opakovane odchádzal z podniku a po návrate obvinený vo svojom konaní stále pokračoval.

Vo večerných hodinách došlo v priestoroch pohostinstva k vzájomnému fyzickému napadnutiu a to tak, že obvinený muž mal napadnúť poškodeného päsťou do tváre. Počas incidentu poškodený utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Reklama

Polícia obvinila zo zločinu sexuálneho násilia 61-ročného muža z okresu Hlohovec. V nedeľu 22. októbra vo večerných hodinách v Hlohovci stiahol do kríkov ženu a dopustil sa na nej násilia. Žena sa aktívne bránila a podarilo sa jej zo zovretia páchateľa utiecť. O tri dni neskôr mali policajti v rukách podozrivého muža, ktorého vyšetrovateľ obvinil zo zločinu sexuálneho násilia. Zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. V sobotu 28. októbra hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trnavy eskortovala obvineného do výkonu väzby. V prípade uznania viny mu hrozí odňatie slobody na päť až desať rokov.

-red/Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne/Foto: archív – ilustračné-

Reklama

Populárne články