Aktuality

Policajti v Piešťanoch zaistili dílera a marihuanu za tisíce eur

Published

on

Reklama

V rámci akcie Vážka mali trnavskí krajskí kriminalisti rozpracovanú drogovú trestnú činnosť. V utorok 24. septembra približne o 18.00 h zadržali kriminalisti v súčinnosti s pohotovostným policajným útvarom dvoch podozrivých a vykonali dve domové prehliadky v Piešťanoch.

Reklama

„Dvadsaťšesťročného podozrivého muža zadržala polícia na ulici priamo pred domom. Práve so sebou niesol dve igelitové tašky s obsahom sušenej rastliny, ktoré vydal polícii. Zaistený materiál sa podrobil expertíze a z nej vyplynulo, že z približne 700 g zaistenej konopy by sa, vzhľadom na obsah účinnej látky, dalo vyrobiť minimálne 2336 dávok marihuany. Jej hodnota na čiernom trhu by predstavovala viac ako 7 tisíc Eur. Pri domovej prehliadke boli zaistené aj ďalšie predmety súvisiace s distribúciou drog,“ informovalo Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Trnave.

V druhom byte polícia zadržala o 3 roky mladšieho brata a zaistila 4 dávky marihuany, ktoré slúžili pre jeho vlastnú potrebu.

Reklama

Vyšetrovateľka krajskej kriminálnej polície obvinila 26 ročného Michala z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinený je z toho, že drogy zadovažoval z Českej republiky, prechovával ich, balil a delil na dávky. Distribuoval ich v Trnavskom kraji, najmä v meste Piešťany, Nitrianskom a Trenčianskom kraji.

„Voči 23 ročnému Ondrejovi, ktorý bol podmienečne odsúdený pre drogovú trestnú činnosť, vzniesla vyšetrovateľka obvinenie z drogového prečinu. Obvinený je z toho, že drogy prechovával pre osobnú potrebu a sprostredkovával ich predaj konečným odberateľom. Na oboch obvinených bol spracovaný podnet na väzobné stíhanie. V prípade uznania viny hrozí staršiemu z dvojice odňatie slobody na 10 až 15 rokov a mladšiemu 5 ročné väzenie,“ dodávajú policajti.

TS KR PZ v Trnave / red Ilustr. foto: Polícia SR

Populárne články