Aktuality

Piešťany rozžiarila Noc svetiel

Published

on

Reklama

V sobotu podvečer si to do Mestského parku zamierili stovky detí s rodičmi. Prilákal ich druhý ročník Noci svetiel, ktorej organizátorom je Materské centrum Úsmev s podporou mnohých partnerov. Davy ľudí sa hrnuli do parku aj napriek nie práve najideálnejšiemu sychravému a chladnému počasiu. Pohľad na svetlo v jeho mnohorakých podobách však musel zahriať malých i veľkých.

Reklama

Na úvod boli pripravené tvorivé dielne na terase Kursalonu. Na pódiu sa mali objaviť tanečníci zo Základnej umeleckej školy, avšak ich vystúpenie bolo počasie a šmykľavé pódium zrušené. Organizátori tak museli trošku zaimprovizovať a vystúpenie speváčky Lucie Beňačkovej presunuli zo záveru na začiatok. Piešťanku môžete už na budúci týždeň počuť vo finále speváckej súťaže Košický zlatý poklad.

Reklama

Keď vystúpenie skupiny Argolla, ktorá sa špecializuje na  tanečno – akrobatické show a jedinečné artistické programy bolo naplánované až na 19:30 h nastala v programe, krátka pauza keď si návštevníci podujatia mohli pozrieť projekcie na hoteli Slovan. Ich autorom bol grafik a animátor Peter Blaškovič.

Tí, ktorím bolo už dlho čakať na famóznu UV šou Argolly pomaly prechádzali vyzdobeným parkom s viacerými zaujímavými svetelnými inštaláciami. Organizátori piešťanskej Noci svetiel s rozpočtom, ktorý sa nedá porovnávať s podobnými akciami v Bratislave, či v Košiciach, vďaka sponzorom a vďaka odhodlaniu a ochote množstva dobrovoľníkov, pripravili naozaj príjemné podujatie.

Krásne svetelné efekty sa dajú vytvoriť aj z obyčajných starých CDčiek.

O pol ôsmej sa na pódium v parku postali tanečníci z Argolly a veru bolo sa na čo pozerať. Svetelné náčinie v ich rukách vytváralo jedinečné efekty.

Nasledoval lampiónový sprievod v čele, ktorého podobne ako vlani kráčali malí trpazlíci a viedli mohutný dav cestičkou vyzdobenou stovkami sviečok od Kursalonu až ku kruhovej fontáne uprostred parku.

Medzi svetelnými inštaláciami ste mohli vidieť napríklad lampy s motívmi z piešťanskej histórie. Symboly mesta – Barlolámača, lenko, labuť, ale aj svetelne vyzdobený bicykel. Čo so starými CDčkami predviedli šikovné „dievčatá z Úsmevu“, ktoré strávili hodiny a hodiny času pri výrobe cédečkovej siete, či cédečkových šiat.

V parku návštevníci prešli aj nádherným svetelným tunelom, ktorí zrealizovali pracovníci zo Služieb mesta Piešťany.

Vrcholom podujatia bola ohňová šou opäť v podaní tanečníkov z Argolly, ktorú zavŕšili pyroefektami.

Podujatie sa uskutočnilo vďaka podpore partnerov, ktorými sú spoločnosť Magna Energia, Mesto PiešťanySlužby mesta Piešťany, MsKS Piešťany, Balneologické múzeum, OZ Pomoc ohrozenému dieťaťu, OZ Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany, Becherovka, Tenet, Plantex, Coca-Cola a Slovenskej chránenej dielni. Podujatie mediálne podporili PNky.sk, zpiestan.sk, Piešťanský týždeň.

Nech páči, prezrite si celé podujatie aj v rozsiahlej fotogalérii.

-th- Foto: Tomáš Hudcovič, Lukáš Turňa, Rastislav Herman

Populárne články