Aktuality

Piešťanskí hokejisti chcú do rakúskej ligy

Published

on

Reklama

Už počas nasledujúcej sezóny by sa mohla aj na piešťanskom zimnom štadióne hrať rakúska Erste Bank liga. Informoval o tom prezident ŠHK 37 Jaroslav Lušnák.

[singlepic id=10635 w=320 h=240 float=right]Rozhodnúť o tom musí vedenie ligy. Kedy presne by sa to malo stať nevedel J. Lušnák konkretizovať: „Ťažko povedať. Ako som hovoril v novinách, to záleží od nich. Oni sú teraz momentálne na ťahu. My čakáme na ich stanovisko.“

Reklama

V Erste Bank lige hrá už päť zahraničných klubov (Znojmo, Ľubľana, Jesenica, Székesfehérvár, Záhreb), ďalších päť vrátane Piešťan má o túto súťaž záujem. „O tom, či si vyberú jeden alebo viacero ďalších klubov taktiež rozhoduje vedenie rakúskej ligy. Záleží na nich. Je to všetko o peniazoch a marketingu. Ak si povedia, že sa chcú rozšíriť na štrnásť klubov, tak to tak spravia. Oni sú organizátormi, preto majú momentálne všetko v rukách,“ uviedol prezident ŠHK 37.

[singlepic id=10656 w=320 h=240 float=right]Rakúska liga je podľa jeho slov po športovej stránke vysoko kvalitná. Svedčí o tom aj obrovský záujem spoza hraníc Rakúska. V prípade, že sa do nej piešťanský klub dostane, nebude najbližšie roky súčasťou domácej súťaže.

Reklama

ŠHK 37 Piešťany sa v posledných troch rokoch vždy zúčastnilo baráže o extraligu. Ak dostane miestenku do Erste Bank ligy, bude po HC Lev druhým slovenským mužstvom, ktorý hrá v zahraničí. Náklady s tým spojené, by podľa Jaroslava Lušnáka dokázalo vedenie klubu pokryť a vybudovalo by konkurencie schopný tím. Rokovania s rakúskou stranou predbežne schválil aj SZĽH.

Text: M. Palkovič Foto: T. Hudcovič

Populárne články