Aktuality

Paralympijské centrum stavať nezačali, nemajú peniaze

Published

on

Reklama

Pohyb ťažkých strojov na pozemkoch pri zimnom štadióne neznamená začiatok výstavby dlho očakávaného Paralympijského centra. Podľa Jána Riapoša na to stále nie je dostatok finančných prostriedkov.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-8G76420P1E[/youtube]

Reklama

Už minulý rok predseda Slovenského paralympijského výboru povedal, že odhadované náklady na tento projekt sú 42 miliónov eur. Podľa jeho slov nejde iba o športovú halu, ale o spojenie „športu, kultúry, motivácie, sociálnej rehabilitácie, bývania na pol ceste a mnohého iného.“

„Množstvo vecí sme už vyriešili a sme v záverečnej fáze rokovania o podpore tohto projektu z prostriedkov európskych štrukturálnych fondov,“ uviedol Ján Riapoš v júni minulého roka.

Reklama

REKLAMA

V uplynulých dňoch sa niektorým okoloidúcim zdalo, že na pozemkoch pri zimnom štadióne prebiehajú prípravy na stavbu. „Že by sme sa dočkali náhrady za Nafukovačku?,“ napísal nám náš čitateľ.

Predseda SPV začiatok výstavby nepotvrdil. Podľa jeho slov ide o čistenie realizované spoločnosťou Stasin po výstavbe tenisovej haly. „Ohľadom nášho ďalšieho stavebného postupu vás budeme informovať. Keďže stále nemáme dostatok financií, nemôžeme si dovoliť spustenie výstavby Paralympijského centra,“ uviedol Ján Riapoš.

Text: Martin Palkovič Vizualizácia: paralympijskecentrum.sk

 

Populárne články