Aktuality

Otužlilci zavítali na Štefana do Piešťan. Bolo ich 107

Published

on

Reklama

Tohtoročné štefanské plávanie vo Váhu prilákalo do Piešťan stosedem otužilcov a stovky divákov. Dvadsiatysiedmy ročník sa tak stal z hľadiska počtu účastníkov jedným z najúspešnejších. Otužilci si užili príjemnú vodu s teplotou 1,5 °C, pričom bola len o málo chladnejšia ako vzduch, ktorý mal 4 °C.

Reklama

Viac ako stočlenný zbor milovníkov otužovania si na úvod zaspieval otužileckú hymnu, ktorej text zložil Karol Kevan a hudbu Martin Babjak. Potom ich už čakal kúpeľ, pričom ich bolo toľko, že kým sa poslední pri Kolonádovom moste dostali do vody, prví z nej už vychádzali pri hoteli Magnólia. Vo vode pobudli okolo 15 minút. Niektorí preplávali na druhý breh Váhu a zopár zdatných sa pustilo až ku Krajinskému mostu a späť.

Zo 107 účastníkov bolo 14 žien a 93 mužov. Najmladšou otužilkyňou bola desaťročná žiačka z Trnavy-Modranky, najstarším 78-ročný  Jozef Klieštenec z Piešťan. Do Piešťan prišli otužilci z Bratislavy, Hlohovca, Vrbového, Topoľčian, Brezovej pod Bradlom, Banskej Bystrice, Nového Mesta nad Váhom, Leopoldova, Senice, Trnavy a obcí viacerých obcí z okolia Piešťan. Pridali sa k nim aj tri desiatky domácich.

Reklama

Text a foto: -th-

 

Populárne články