Aktuality

Naši študenti na Flóre zlatí aj strieborní – inšpirujte sa Čarom Provence

Published

on

Reklama

Minulotýždňovú súťaž Flóra Cup v Bratislave v kategórii junior, senior ovládli študenti Strednej odbornej školy záhradníckej z Piešťan. Odniesli si dve najvyššie ocenenia – prvú cenu získal Patrik Mošon a strieborný bol Dušan Rojko. Obaja si najlepšie zo všetkých účastníkov poradili so súťažnými témami: Čaro Provence – závesný aranžmán na kuchynské okno, Vôňa byliniek – vysadenie závesnej nádoby a Bella Italia – kytica typická pre oblasť Stredomoria.

Reklama

REKLAMA

Reklama

„Pri tvorbe jednotlivých prác sme sa nechali inšpirovať hlavne oblasťou stredomoria – kvety, charakteristické pre túto oblasť, sme použili v kyticiach. Veľkú úlohu zohrala aj téma Provence – na závesný aranžmán na kuchynské okno sme volili rastliny, ktoré sú typické pre štýl Provence, čo následne ocenila aj odborná porota, hodnotiaca jednotlivé práce. Tretia disciplína znamenala vysadiť bylinkový hrantík – požiadavka bola vytvoriť zaujímavú kombináciu byliniek, ktorá upúta svojou krásou a vôňou. Bylinky, ktoré sme použili, museli mať aj rovnaké nároky na pestovanie, čo nebolo veľmi ľahké skombinovať,“ vysvetľuje štvrták Dušan Rojko, ktorý skončil ako druhý.

Na súťaž Flóra cup Bratislava oboch víťazov pripravovala pedagogička Marta Rybová, ktorá vyučuje kvetinárstvo a floristiku na Strednej odbornej škole záhradníckej v Piešťanoch. „Skúsenosti a zručnosti, ktoré sme nadobudli počas štúdia na záhradníckej škole, sme mali možnosť predviesť na tejto floristickej súťaži, ktorá nám priniesla krásne prvé a druhé miesto. Poďakovanie patrí našej profesorke floristiky a vedeniu školy, ktorí nás vo všetkom podporovali,“ uviedli víťazi po súťaži.

-red-

Populárne články