Aktuality

Na Lide pribudli smetné koše

Published

on

Reklama

Účasť na sobotňajšej brigáde organizátorov potešila. Asi dvadsať dobrovoľníkov vyzbieralo rovnaký počet vriec odpadkov. Okrem toho natreli schody aj lavičky a už o pár dní budú pokračovať v aktivitách, ktorými chcú z Lida urobiť ešte príjemnejšie miesto.

Reklama

Napriek tomu, že brigádnikov krátko popoludní vyhnal dážď a vietor, stihli toho veľa. Najviditeľnejšou zmenou sú schody a lavičky ošetrené proti poveternostným vplyvom ľanovou fermežou. Aktivisti z občianskeho združenia Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany a dobrovoľníci ďalej v rôznych častiach Lida osadili nové koše na odpadky – betónové skruže, ktoré odolajú počasiu a snáď aj vandalom.

REKLAMA

Reklama

Návštevníci tohto obľúbeného miesta by si síce svoje odpadky mali odniesť so sebou domov, ale ak to z rôznych dôvodov spraviť nemôžu, poslúžia im nové koše. Práve tie by mali prispieť k tomu, aby smeti neboli rozhádzané po prírode. Dobrovoľníci ich tam v sobotu našli obrovské množstvo a naplnili nimi dve desiatky vriec.

Pracovníci Povodia Váhu v uplynulých dvoch týždňoch čistili ďalšie časti Lida od náletových drevín a konáre a kríky zoštiepkovali. Pripravenú štiepku brigádnici v sobotu rozhrabali na určené miesta a ďalej začali s čistením okolia ohnísk od skla, avšak ďalšie plány im prekazilo počasie. Na Lide chcú čo najskôr ešte osadiť pingpongový stôl, diskgolfový kôš a altánok, ktoré boli zakúpené z minuloročného grantu Pohoda za mestom od nadácie Ekopolis.

„Všetkým ďakujeme za pomoc. Účasť nás príjemne prekvapila,“ povedal Tomáš Hudcovič z Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany a dodal: „Teší nás, že sa zapojili aj pre nás úplne neznámi ľudia, o to si to viac ceníme, že im okolie nie je ľahostajné. Ak chceme veci posunúť dopredu, musíme si vysúkať rukávy a priložiť ruku k dielu. Tento rok máme toho ešte veľa na pláne, takže pokračovať budeme už čoskoro.“

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články