Aktuality

Krištáľové krídlo dostal aj Piešťanec Michal Staško

Published

on

Reklama

Prestížne ocenenie odovzdali v nedeľu už sedemnásty raz desiatim osobnostiam v rôznych kategóriách. Za výtvarné umenie si Krištáľové krídlo odniesol dizajnér Michal Staško.

[singlepic id=36568 w=520 h=340 float=center]

Podľa odbornej poroty boli dôvodom na toto ocenenie úspechy, ktoré Michal Staško dosiahol v uplynulom roku na medzinárodnom poli. Ako prvý Slovák sa totiž stal držiteľom Red Dot Award, najvýznamnejšej medzinárodnej súťaže v oblasti dizajnu.

Reklama

Získal ju za textilnú hračku, ktorá má široké možnosti využitia a rozvíja kreativitu detí aj rodičov. Podľa jeho slov ide o úložisko hračiek, ktoré sa môže zmeniť na domček alebo hraciu plochu.

„Toto ocenenie pre mňa znamená ešte väčšiu motiváciu a kvalitu pri mojej tvorbe, ale hlavne ma teší, že sa o slovenskom dizajne hovorí čoraz viac a viac,“ povedal o Krištáľovom krídle Michal Staško.

Reklama

Hlavnou myšlienkou ocenenia Krištáľové krídlo je prezentácia výsledkov tvorivej práce najúspešnejších osobností našej krajiny. „Zjednocuje ľudí, ktorí vzdávajú hold symbolom veľkosti ľudského ducha, umu a krásy. Je  poklonou a odmenou za mimoriadne ľudské  výkony,“ píše sa v štatúte ocenenia.

Michal Staško je absolventom Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Žije a pôsobí v Piešťanoch. Oblasťami jeho záujmu sú interiérový a priemyselný dizajn, ale aj odevy a šperky.

Text: Martin Palkovič Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články