Aktuality

Korčuliarov a cyklistov neodradila ani horúčava

Published

on

Reklama

Približne dve stovky korčuliarov a bicyklistov sa v sobotu podvečer so zaujatím zúčastnilo už piateho ročníka akcie Piešťany-inline, ktorá nadväzuje na úspešné podujatie Bratislava-inline. V hlavnom meste koná každý piatok od konca júna do konca augusta. Kým minulý rok účastníkov pokúšalo chladné, premenlivé počasie, v tomto roku ich potrápila poriadna horúčava. Stabilných „inlajnistov“ ani nováčikov to však neodradilo.

Dokonca ich oproti minulosti, kedy prevažovali cyklisti, o čosi pribudlo a stavy boli trochu vyrovnanejšie. Podujatie si nedáva žiadne súťažné ciele, netreba sa naň registrovať, stačí sa pridať. Jeho zmyslom je pobaviť, stráviť príjemný večer na uliciach mesta pohybom a vychutnať si cesty, po ktorých inak jazdíme do školy či do práce.

Reklama

 

Zúčastniť sa ho môžu všetci, bez rozdielu veku, pohlavia a aj tí, ktorí na korčuliach stoja po prvý raz – dostanú trénerov, ktorí im pomôžu a pri jazde ich sprevádzajú.

Reklama

Ešte pred štartom sa Piešťancom predviedla aj šikovná partia korčuliarov vo free style exhibícii a optimizmus návštevníkom, ktorí sa už od šiestej hodiny pomaly zbierali, dodával profesionálny DJ.

 

 

Trasa vedie obvykle po cestách, na ktorých bežne premávajú autá, organizátori ju však dôkladne vyberajú, aby na nej neboli rozkopávky či diery a v oranžových vestách potom riadia dopravu. Piešťanská odštartovala na Námestí slobody po siedmej hodine večer. Korčuliari a cyklisti, sprevádzaní štábom, mestskou políciou i záchranármi sa vydali okolo Auparku smerom k Sĺňave, cez Ulicu A. Dubčeka, pri zátoke na Lodenici sa otočili smerom k Zimnému štadiónu, prešli Dlhou ulicou na Floreáte, Školskou okolo knižnice na Teplickú. Potom po Staničnej až na železničnú stanicu, kde sa otočili a zamierili po Ulici Andrea Hlinku okolo Prioru, Detského domova na Sasinkovej až do mestského parku k Domu umenia, odkiaľ sa vrátili cez pešiu zónu späť na námestie.

Vychutnajte si atmosféru podujatie aj v našom fotoreporte:

-ad-

Populárne články