Aktuality

Kino oslávilo štvrťmilión divákov

Published

on

Reklama

Od mája 2003, kedy bola dokončená rekonštrukcia, navštívilo kino Fontána 250 tisíc divákov. 7. januára prišli na filmové predstavenie Adriana Šliková s dcérou Emou, ktoré mali to šťastie, že jedna z nich bola štvrťmilióntou návštevníčkou kina.

[singlepic id=24148 w=320 h=240 float=left]„Do tohto počtu sme rátali iba platiacich divákov. Takže sme do toho nerátali podujatia, ktoré robíme s inými subjektami, ako sú filmové prehliadky, festivaly a podobne,“ povedal prekvapeným návštevníkom detského predstavenia vedúci kina Jozef Valachovič. Potom prečítal číslo šťastnej vstupenky.

Reklama

Jej držiteľky Adriana a Ema Šlikové dostali niekoľko voľných lístkov do kina na najbližšie tri mesiace a predplatné týždenníka Piešťanský týždeň. Malú Emu potešil plyšový kocúr v čižmách, pretože práve túto rozprávku v trojrozmernom formáte vo Fontáne zakrátko premietali.

„Na Kocúra v čižmách ideme prvýkrát. Chceli sme to vidieť 3D, a tak to skúšame aj v Piešťanoch. Doteraz sme chodievali na 3D do Trnavy,“ povedala Adriana Šliková a dodala, že sú častými návštevníčkami detských predstavení.

Reklama

Podľa vedúceho kina Jozefa Valachoviča stúpol po zavedení digitálneho predstavenia počet divákov. „Videli sme to napríklad na Tintinovi. Premietali sme ho ešte v klasickom formáte, ale neskôr na 3D projekciu prišiel zhruba štvornásobok.

Text a foto: M. Palkovič

Populárne články