Aktuality

Ihriská na dvoch sídliskách sú krajšie vďaka rodičom

Published

on

Reklama

Poslednú marcovú sobotu sa streli rodičia detí využívajúcich ihrisko na Staničnej ulici a podobne ako vlani mu dali krajšiu tvár. Pomocnú ruku pri organizácii brigády podalo OZ Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany, ktoré tiež ponúklo podporu rodičom na iných sídliskách. Pridali sa ľudia na Bodone, respektíve Čachtickej ulici. Vďaka viac ako trom desiatkam dobrovoľníkov sú tak tieto lokality čistejšie a krajšie.

Reklama

REKLAMA

Reklama

Na Staničnej ulici dve desiatky rodičov s ich deťmi pozbierali odpadky, preosiali piesok, natierali preliezky, hojdačky, zrekonštruovali hojdacích koníkov a namaľovali ďalšie veselé obrázky na betónové panely, ktoré už zdobili minuloročné výtvory. Túto iniciatívu mladých rodín s deťmi pozitívne hodnotili okoloidúci ako aj starší obyvatelia okolitých domov, pričom si zaspomínali na takéto aktivity z minulosti. „Menšie deti spočiatku pomáhali rodičom a potom sa s niekoľkými mamičkami hrali obľúbené hry. Zapojenie detí, bolo jedným z cieľov akcie. Veríme, že aj takto vytvoríme ich pozitívny vzťah k prostrediu, ktoré si budú vážiť a budú sa oň starať,“ povedal za rodičov Marián Bucko. K úspešnej akcii prispelo organizačne, materiálom a finančne OZ Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany a brigádnikom pomohla aj radnica, ktorá zabezpečila plastové vrecia na odpad a ich vývoz. Firma Farbena poskytla časť farieb zdarma a na zvyšok náterov, štetcov a riedidiel poskytla zľavu.

Na Čachtickej ulici sa zapojili predovšetkým obyvatelia vchodov 13 a 15, ktorí sa venovali detskému ihrisku, jeho obrúseniu a náteru. Ďalší dobrovoľníci, ktorí prišli podporiť akciu Spravme si krajšie sídlisko, vyzbierali odpadky okolo nájomných bytoviek. Celodenná práca vyústila v spontánnu podvečernú grilovačku. „Teší nás, že ľudia prestávajú byť ľahostajní k svojmu okoliu a berú iniciatívu do vlastných rúk. Ďakujeme všetkým,  ktorí venovali svoj čas, energiu, ako aj potrebné náradie či materiál. Strávili sme spolu síce náročný, ale príjemný deň. Toto je spôsob ako  môže naše mesto rozkvitať z iniciatívy občanov, samozrejme za podpory samosprávy. Ak by sa chceli pridať aj obyvatelia ďalších sídlisk, radi im pomôžeme,“ skonštatoval Tomáš Hudcovič z OZ Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany.

Autor: red Foto: sb a ht

Populárne články