Aktuality

Horela budova bývalej školy na sídlisku Adam Trajan

Published

on

Reklama

Piešťanskí hasiči dnes ráno zasahovali pri požiari bývalej 8. základnej školy. Budova už roky chátra, nie je zabezpečená a môže sa do nej ktokoľvek dostať.

Požiar bol ohlásený krátko po 5.30 h. V čase príchodu profesionálnych hasičov bol vnútorný priestor silne zadymený a nenachádzali sa v ňom žiadne osoby,“ informovala Mária Zaťková z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave.

Reklama

Dodala, že hasiči zasahovali s použitím autonómnych dýchacích prístrojov a požiar zlikvidovali použitím C prúdu. Priestor bol prirodzene odvetraný a miesto prekontrolované pomocou termokamery.

„Pri požiari nedošlo k žiadnemu zraneniu osôb. Takmer po hodine a pol bol zásah ukončený a príslušníci HaZZ sa vrátili na hasičskú stanicu,“ uviedla M. Zaťková s tým, že príčina požiaru je v štádiu zisťovania.

Reklama

Budova bývalej školy je opustená už 15 rokov. Radnica ju v predchádzajúcich volebných obdobiach plánovala zbúrať, ale skúšala ju aj predať. Záujem o ňu deklarovali napríklad zástupcovia Európskej Vysokej školy letectva, svoje zámery však nikdy nenaplnili.

-red-

Populárne články