Aktuality

Do upratovania sa zapojili aj turisti – návštevníci Piešťan

Published

on

Reklama

V utorok 22. marca, keď si pripomíname svetový deň vody, sa do veľkého piešťanského upratovania s názvom Gesto pre čisté mesto zapojili žiaci základnej školy na Mojmírovej ulici a popoludní aj zamestnanci piešťanskej radnice. Deti dopoludnia nazbierali na ratnovskej strane Sĺňavy 300 vriec odpadu.

[singlepic id=11446 w=320 h=240 float=left]Doteraz sa do upratovania Piešťan zapojilo skoro 1300 ľudí. Do soboty 26. marca, keď dni dobrovoľníctva končia, by mali pribudnúť ešte ďalšie stovky rúk, ktoré pomôžu s čistením okolia Váhu, Sĺňavy, ale aj lokalít v meste či v okolí potoka Dubová. Do akcie sa do konca týždňa zapoja ešte žiaci z Banky, Ratnoviec, základných škôl na Brezovej ulici, na Vajanského ulici, cirkevnej základnej školy, deti z Hornej Stredy, pracovníci bytového podniku aj knižnice. Zaujímavé je, že upratovať pomáhali aj turisti, ubytovaní v hoteloch pri Sĺňave. Keď videli aktivitu domácich, rozhodli sa pripojiť. Tak nejak by mala vyzerať pozitívna motivácia.

Reklama

V sobotu 26. marca sa uskutoční na Dine otvorenie sezóny a poďakovanie všetkým, ktorí sa zúčastnili veľkého upratovania. Na obed bude guláš a lokše. Večer je na pláne opekačka. Aj keď by organizátori akcie Gesto pre čisté mesto boli najradšej, ak by odpadky v prírode vôbec neboli a nemuselo by sa upratovať, kým sa tento sen stane skutočnosťou, ďakujú všetkým zúčastneným a vyjadrujú radosť z toho, že spoločne urobili niečo pre prírodu.

[singlepic id=11450 w=320 h=240 float=center]

Reklama

[nggallery id=574]

Autor: db Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto

Populárne články