Aktuality

Deň narcisov podporili aj ženy a dievčatá cvičiace zumbu

Published

on

Reklama

V piatok 15. apríla sa do ulíc slovenských miest vydali po pätnásty raz dobrovoľníci Ligy proti rakovine. V rámci Dňa narcisov zbierali finančné prostriedky na boj proti zákernej chorobe. Vlani sa vyzbieralo takmer 900-tisíc eur.

[singlepic id=12375 w=320 h=240 float=left]V Piešťanoch sa nekonala zbierka len v uliciach. Prispieť sa rozhodli aj dievčatá a ženy, ktoré cvičia zumbu v telocvični cirkevného gymnázia. Dohodli sa s inštruktorku Boženou Melicherovou a tá peniaze vyzbierané za cvičenie venovala do zbierky Dňa narcisov. „Veľmi rada som prijala návrh, aby sme peniaze vyzbierané za dnešné cvičenie venovali Lige proti rakovine. Okrem toho, že sme si dnes zacvičili, vybláznili sa a urobili niečo pre svoje telo, aspoň troškou sme podporili tých, ktorí to potrebujú,“ vyjadrila sa B. Melicherová.

Reklama

[singlepic id=12368 w=320 h=240 float=right]Liga proti rakovine používa vyzbierané peniaze na informačné a preventívne kampane, podporuje pacientov a ich rodiny a taktiež klinické a výskumné projekty.

Jednou z najaktívnejších pobočiek LPR je práve piešťanská. Jej tajomníkovi Alojzovi Michnovi nedávno udelil primátor Piešťan Remo Cicutto cenu za aktivity v oblasti sociálnej, zdravotníckej, charitatívnej a humanitárnej. A. Michna bol pred dvadsiatimi rokmi zakladajúcim členom Ligy proti rakovine v Piešťanoch a od roku 1997 je jej tajomníkom, hospodárom i kronikárom. Piešťanská pobočka ligy proti rakovine má dnes viac ako 430 členov.

Reklama

[nggallery id=650]

Text a foto: T. Hudcovič

REKLAMA

Populárne články