Aktuality

Coca-Cola podporila regionálne projekty, v obciach pribudne Fit Park, múzeum i sveteľná tabuľa

Published

on

Reklama

Spoločnosť Coca-Cola HBC SR v spolupráci s Trenčianskou nadáciou vyhlásila koncom mája grantový program Coca-Cola pre región. Na podporu bude v období od júna 2016 do decembra 2017 prerozdelených až 30 000 eur. Na území obcí Lúka, Modrová, Modrovka a Hrádok prihlásili obyvatelia 12 projektov a celkovo 5 z nich dostalo grant a práce by mali byť ukončené do konca novembra 2016. Prvý z nich bude slávnostne otvorený Fit Park v Modrovej, ktorý miestnym pomôže precvičiť všetky partie tela. 

Reklama

Športový klub Modrová za do výzvy zapojil s projektom Fit Park, ktorým chce vyhovieť miestnym aj ľuďom z okolitých dedín v ich záujme o šport, pohybové a voľnočasové aktivity. Cvičebné stroje vo Fit Parku sú navrhnuté tak, aby zabezpečili možnosť dôkladne precvičovať všetky svalové skupiny a časti tela. Fitness vybavenie je vďaka svojej jednoduchosti určené pre široké spektrum obyvateľov všetkých vekových kategórií, ktorí obľubujú aktívny životný štýl.

Reklama

Postupne budú dokončené aj nové cykloturistické trasy pod Tematínom, ktoré sú už označené a v najbližších dňoch prebehne osadenie informačných tabúľ, projekt vypracoval Slovenský cykloklub. Občianske združenie Hrad Tematín, ktoré zveľaďuje zrúcaninu známeho hradu zase dostane minidumper, určený pre prevoz materiálu v ťažkých podmienkach. Ten ich prácu urýchli a zvýši jej efektivitu. Združenie sa snaží odstrániť zával v prístupových bránach v paláci a vytvoriť tu múzeum. OZ Hrad Tematín sa tak stane druhým na Slovensku, ktoré motorovým fúrikom disponuje.

V obci Lúka sa občania už dlhé roky snažia dať spustnutému domu s dlhoročnou tradíciou nový význam a urobiť z neho etnologické múzeum. Vďaka Coca-Cola HBC SR a Trenčianskej nadácii má už nové okná a pribudne aj obnovy sa dočká aj fasáda.

Futbalové ihrisko v obci Lúka centrom nielen športového, ale i spoločenského diania. Nedostatočné technické vybavenie, absencia hudobného sprievodu, či hlasového komentára pochová pohodovú pozápasovú atmosféru skôr, ako sa začne. Miestny športový klub Lúka o tom vie svoje, preto grant využije na zlepšenie technického vybavenia svojho ihriska. Mikrofón elektrická svetelná časomiera, reproduktory a zosilňovač ho zmodernizujú, zvýšia profesionálny dojem u hráčov, prilákajú fanúšikov, prispejú k prehľadnosti a znížia mieru konfliktov medzi fanúšikmi. V konečnom dôsledku prispejú k rozvoju komunitného života v obci.

-lt/Zdroj: PRime time, Trenčianska nadácia/Foto: Trenčianska nadácia-

Populárne články