Aktuality

Ako skrášliť mesto alebo Vízie pre Piešťany

Published

on

Reklama

Na malú konferenciu o plánovaní s názvom Vízie pre Piešťany pozývajú organizátori všetkých záujemcov o krajšie mesto vo štvrtok 15. januára do piešťanskej Mestskej knižnice. Podujatie začína o deviatej dopoludnia a so zaujímavými príspevkami vystúpi šesť odborníkov.

Reklama

Podľa organizátorov, aktivistov a architektov Evy Wernerovej, Michala Veselého a študentky architektúry Lívie Gažovej, cieľom stretnutia bude najmä vyvolať diskusiu o urbanizme, architektúre a vizuálnej kultúre, nadviazať kontakty a získať vedomosti o nových prístupoch. „Nevymýšľať koleso, ale poučiť sa z toho, ako úspešne postupujú v iných slovenských mestách. Zaujímavé príspevky na tému plánovanie mesta a spolupráca s rôznymi sektormi prídu prezentovať šiesti odborníci, ktorí boli do podobných procesov aktívne zapojení,“ uvádzajú v pozvánke.

Vízie pre Piešťany štartujú vo štvrtok 15. januára o 9:00 h v zasadacej miestnosti Mestskej knižnice v Piešťanoch. Podujatie je určené pre predstaviteľov mesta, starostov okolitých dedín, mestských poslancov, odbornú aj laickú verejnosť, aktivistov, podnikateľov… S príspevkami vystúpia: Zora Pauliniová – Plánovanie s občanmi, Tomáš Hanáček – Trenčín mesto na rieke /arch.súťaž/, Milan Gavorník – Mestský úrad v Leopoldove /arch.súťaž/, Juraj Havlík – Revitalizácia amfiteátra Banská Bystrica, Ivan Siláči – Lučenec – mesto priateľské k dobrovoľníkom, Majo Moravčík – Grafická a vizuálna kultúra mesta.

Reklama

(inf)

Populárne články