Aktuality

Policajti zachránili ženu pred samovraždou

Published

on

Reklama

Na obvodné oddelenie Policajného zboru v Galante nahlásil v sobotu 10. decembra okolo 19.00 hodiny muž nezvestnosť svojej ženy. Navyše u neho existovala obava, že by sa mohla pokúsiť o samovraždu. Službukonajúci policajti Marek Varga a Tomáš Czako dostali informáciu, že nezvestná žena by sa mala pohybovať na osobnom aute Škoda Octavia. Medzitým, ako policajti zahájili pátranie v teréne, stála služba obvodného oddelenia vykonala lokalizáciu mobilného telefónu. Jeho výskyt bol zachytený medzi obcami Veľká Mača a Gáň a mestom Sereď. Vďaka tomu, že policajti dobre poznajú teritórium, vytypovali možné miesta, na ktorých by sa nezvestná žena mohla zdržiavať.

Po hodine pátrania sa im podarilo nájsť hľadanú Škodu Octavia v obci Gáň, na poľnej ceste pri cintoríne. V odomknutom aute s vypnutým motorom našli ženu v bezvedomí, sediacu na sedadle vodiča. Policajti jej ihneď poskytli prvú pomoc a privolali záchranku. Ženu sa im podarilo z bezvedomia prebrať, zabezpečili jej teplo a podali tekutiny, ktoré mali pri sebe.

Reklama

Do príchodu zdravotníkov sa snažili udržiavať ju pri vedomí. Vďaka rýchlemu zásahu policajtov sa ženu nakoniec podarilo zachrániť. V opačnom prípade by jej pre mínusové teploty a konzumáciu liekov hrozilo úmrtie. 43-ročnú ženu z okresu Galanta previezli do nemocnice a policajti boli neskôr informovaní, že je mimo ohrozenia života.

V takýchto situáciách je veľmi dôležité, aby občania prišli nezvestnosť nahlásiť čo najskôr a nespoliehali sa na pátranie po vlastnej línii. Tma a chladné počasie môžu úspech pátrania do značnej miery sťažiť. Polícii často pri pátraní pomáhajú aj zdanlivo bezpredmetné informácie, preto je vhodné povedať o osobe čo najviac.

Reklama

-Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave – Martina Kredatusová/Foto: archív-

Populárne články