Novinky

Veslovanie: VK Sĺňava Piešťany zbieral medaily na 34. ročníku regaty O pohár SNP

Published

on

Reklama

Uplynulý víkend sa v Piešťanoch uskutočnil už 34. ročník medzinárodnej veslárskej regaty O pohár SNP. Prihlásených bolo viac ako 420 lodí zo Slovenska, Česka, Maďarska, Rakúska, ale aj Francúzska. V rámci domácej regaty sa v disciplínach skif a dvojskif rozdávali medaily aj v Majstrovstvách Slovenskej republiky. Domáci klub VK Sĺňava Piešťany v celkovom hodnotení klubov nedal konkurencii šancu, keď sa mu podarilo vyhrať v konkurencii 20 veslárskych klubov. Naším pretekárom sa darilo vo všetkých vekových kategóriách.

Reklama

V najmladšej kategórií, mladších žiakov, získal Matej Ďuriš na skife striebornú medailu, rovnako si počínal v dvojskife spolu s oddielovým kolegom Augustínom Petruškom. Do tretice pridali striebornú medailu v tejto kategórií na dvojskife Henrieta Králiková s Natáliou Banásovou. V starších žiakoch sme zaznamenali 2 bronzové umiestnenia, o ktoré sa postaral Timotej Miština. Na skife prišiel do cieľa na 3. mieste, rovnako skončil na dvojskife so Samuelom Banásom.

V dorasteneckej kategórii nám pripadli 3 strieborné medaily, o ktoré sa postarali: Viktória Zruttová na skife, Pavol Taraba s Martinom Spanakisom na dvojskife. Poslednú striebornú medailu v tejto kategórii zaznamenala párová štvorveslica dorastencov v zložení Pavol Taraba, Martin Spanakis, Filip Huba a Matúš Drlička.

Reklama

Mužskú kategóriu ovládol domáci Maroš Sloboda, keď zvíťazil vo všetkých disciplínach, v ktorých nastúpil. V mužskom skife skončil za Slobodom na druhom mieste ďalší domáci pretekár Matúš Vančo. Sloboda spolu s pretekárom z VK Šintavy zaznamenal druhé víťazstvo na týchto pretekoch v dvojskife. Spomínaná dvojica doplnená Matúšom Vančom a Matejom Šmídom vyhrala tiež párovú štvorveslicu. Posledné zlato v mužskej kategórii získali na osemveslici Vančo so Šmídom doplnení kolegami z SVK Bratislava.
Vo veteránskej kategórii zvíťazili na dvojskife Erika Jurgová s Adrianou Piknovou, Piknová si na skife pripísala 2. miesto. Bronz zaznamenal na dvojskife Marián Klčo s pretekárom z SVK Bratislava.

Špeciálnou kategóriou boli rodinné a mixované dvojskify. V kategórii 2xRodina medzi manželskými pármi zvíťazili Erika Jurgová s Braňom Jurgom, druhí skončili Adriana Piknová s Máriom Žampachom. Vičanové získali zlato v kategórii rodič+potomok, Erika Jurgová so synom Viktorom skončili tretí. Medzi súrodencami obsadili tretie miesto Samuel Banás so sestrou Natáliou. V mixe dorastencov vyhrali Pavol Taraba s Viktóriou Zruttovou, Martin Spanakis s Ninou Masarykovou skončili tretí. Posledné medaily pre Piešťancov pridali vo veteránskom mixe Marián Klčo s Erikou Jurgovou (striebro) a Eduard Drlička s Adrianou Piknovou (bronz).

-Autor článku: Matúš Vančo/Autor foto: VK Sĺňava Piešťany-

Populárne články