Šport

Slovakman 2015: Vyhrá opäť Vabroušek?

Published

on

Reklama

Slovakman 226 je tu. Už zajtra ráno o 7:00 hod sa vydajú železní muži a ženy na 3.8 km plávania, 180 km na bicykli a 42.2 km behu. Najlepší by mali byť v cieli okolo 15:30 hod. Areál pri Lodenici však bude žiť až do noci kým prídu aj tí, ktorí strávia na trati najdlhší čas. Otázka znie, podarí sa niekomu zdolať Petra Vabrouška?

Reklama

Medzi mužmi sa dá očakávať ďalší súboj mimozemšťana Petra Vabrouška so zvyškom štartového poľa. Peter si stále drží gloriolu neporaziteľnosti na území Čiech, Moravy a Slovenska na ironmanských vzdialenostiach. Hoci tento rok v Krkonošiach dobehol do cieľa prvý Rudo Cogan, avšak jeho druhá DSQ vo výsledkoch v rade znamenala nakoniec Petrovo víťazstvo. Nie je to iba Cogan, ktorý si robí zálusk na víťazstvo v Piešťanoch. Je tu celý rad favoritov, ktorí by si radi v noci o 23:00 vypočuli na svoju počesť Thunderstreak od AC/DC a vytŕčali sa na najvyššom stupni v svetle reflektorov. Bude tu Lukáš Krpec, ktorý sa bude snažiť už na cyklistike vytvoriť si rozhodujúci náskok. Štyri minúty v Otrokoviciach na Vabrouška nestačili. Bude tu obhajca druhého miesta z vlaňajška Jakubíček, ten bude hrýzť hlavne na behu. Nesmieme zabudnúť na Michala Urbánka , on si určite dá pozor, aby nezopakoval plavecké nepríjemnosti z Moraviamana a na stupňoch víťazov by nemal chýbať. Tlačiť sa na stupne bude určite aj Lukáš Slatinský, ale bude musieť v behu podať nadľudský výkon.

A čo Slováci? Karola Džalaja v Piešťanoch opäť neuvidíme, čo je pre boj o kráľa Slovakmana určite škoda. Nedá sa nič robiť, ale body do PRO KONA ranking sa u nás nedajú získať a tie sú u Karola prioritou. Zastúpiť sa ho chystá olympionik Palo Šimko, ktorý zatiaľ kraľuje na kratších tratiach v slovenskom rebríčku. Uvidíme, ako sa mu podarí jeho druhý štart na Sĺňave. Vlaňajší majster SR Filip Kristl je vždy veľká lotéria. Snáď mu v zime pobyt na zdravom vzduchu so skialpovými lyžami na nohách prospel viac ako tlčenie do hlavy v zápasníckej klietke. V Linzi na polke bol štvrtý a medzi favoritov ho musíme počítať. V štartovke máme aj Andreja Orlického. Asi by sa neprihlásil, keby na to nemal.

Reklama

Okrem toho sa v Piešťanoch očakáva búrlivých 10 žien a aby to nebolo len o kvantite, ale aj kvalite, tak tri z nich majú tento rok zajazdený čas hlboko pod 10 hodín a dve z nich dokonca absolvujú náš pretek v rámci tréningu na októbrové MS na Hawaii. Môžme sa teda tešiť na horúci súboj Kiky Lapinovej s českými babami Simčou Křivánkovou a Peťou Krejčovou a možno do celkového poradia prehovorí aj niektorá z ďalších železných dám na štarte.

Voice of Slovakman/www.slovakman.sk

Populárne články