Novinky

Piešťanskí „vznášadlári“ odštartovali sezónu 2016 prvým kolom Majstrovstiev Slovenska

Published

on

Reklama

Piešťanskí „vznášadlári“ zahájili počas uplynulého víkendu sezónu 2016 prvým kolom Majstrovstiev Slovenska na letisku Zábřeh, pri Ostrave v Českej republike. Podujatie zorganizoval Klub vodného motorizmu a vodných športov (KVMVŠ) Piešťany. Počasie bolo naozaj letné, a tak sa na štarte zišli všetci aktívni jazdci, nechýbal ani stály zahraničný hosť – Andrew Stelzhammer z Rakúska, ktorého sme mali možnosť vidieť minulý rok na Majstrovstvách Európy na Sĺňave. Nadšenie zo stretnutia bolo obrovské, a tak sa celý závod niesol v duchu priateľstva, športu a fair – play.

V sobotu jazdci absolvovali tréning a tri rozjazdy, v nedeľu tréning a jednu rozjazdu, nakoľko sa museli prispôsobiť programu parašutistov. Rozdelení boli do dvoch kubatúr: FJ + FN ( junior a dospelí začiatočníci) a F50 + FS ( motory s obsahom nad 500 cm3). Prvú z nich vyhral Vojtěch Hejna, druhé miesto obsadil Marián Monček, tretie Ladislav Baláž spolu s Martinom Šimánkom, piate Vladimír Hejna. Silnejšiu formulu vyhral Jaroslav Baláž mladší, na druhej priečke sa umiestnil Ivan Štefánik, na tretej Jaroslav Baláž starší a poradie uzatvoril Andrew Stelzhammer.

Reklama

KVMVŠ Piešťany tento rok zorganizuje ešte dve kolá Majstrovstiev Slovenska. To najbližšie bude v Hlučíne, neďaleko Ostravy. Program ME pokračuje vo Švédsku a Nemecku. Jazdci majú teda ešte čas vyladiť motory a vznášadlá, aby nás mohli naďalej reprezentovať skvelými výsledkami. Držme im palce, aby sa im podarilo domov priniesť ďalšie pódiové umiestnenia.

Reklama

-lt/Zdroj a foto: Klub vodného motorizmu a vodných športov Piešťany-

Populárne články