Samospráva

Víťaz súťaže na obnovu parku bude známy koncom októbra

Published

on

Reklama

Radnica ukončila súťaž návrhov na riešenie obnovy mestského parku 28. septembra. Výsledky zverejnia koncom októbra a súťažné návrhy budú potom vystavené vo foyeri kina Fontána.

[singlepic id=9445 w=320 h=240 float=left]Súťaž je anonymná. Porota, ktorej predsedá prednostka mestského úradu Denisa Bartošová, v týchto dňoch vyhodnocuje zaslané návrhy. Víťaz dostane 1 500 eur, ale po dohode môže vypracovať aj projektovú dokumentáciu a realizovať autorský dozor.

Reklama

Mestský úrad hľadá najlepší projekt, ktorý navrhne krajinársko – architektonickú obnovu mestského parku. Kritériami výberu víťazného návrhu sú kvalita riešenia vo vnútri tohto územia aj v širších súvislostiach, kvalita sadovníckej kompozície, ale aj realizovateľnosť a hospodárnosť.

REKLAMA

Reklama

„Po vyhodnotení návrhov a po zaslaní kópie zápisnice všetkým účastníkom, mesto zverejní výsledky. Účastník, ktorého návrh porota vyhodnotí ako víťazný, bude vyhlasovateľom vyzvaný na rokovanie, na ktorom sa bude rokovať o podmienkach zákazky na poskytnutie služby, najmä o technických, administratívnych a finančných podmienkach,“ informovala Barbora Piovarčiová z kancelárie primátora.

Po troch mesiacoch od vyhlásenia výsledkov usporiada radnica výstavu súťažných návrhov. Tá by sa mala uskutočniť v Kultúrno spoločenskom centre Fontána.

Územie mestského parku je Národnou kultúrnou pamiatkou. Má rozlohu vyše 22 hektárov a založil ho už začiatkom 19. storočia gróf Jozef Erdödy, vtedajší majiteľ kúpeľov.

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články