Samospráva

Piliere Krajinského mosta musia posilniť

Published

on

Reklama

Ak sa v rozpočte Trnavského samosprávneho kraja nájde dostatok finančných prostriedkov, na Krajinský most sa opäť vrátia stavbári. Diagnostika totiž potvrdila, že piliere potrebujú rekonštrukciu.

Reklama

REKLAMA

Reklama

Túto informáciu poskytla župa krajským poslancom na októbrovom zastupiteľstve. V materiáli sa okrem iného píše, že celkové náklady na opravu Krajinského mosta v tomto roku dosiahli výšku 510-tisíc eur. Zároveň bola vykonaná diagnostika spodnej časti mosta.

Tá potvrdila, že rekonštrukciou musia prejsť aj piliere, ktoré by počas nej mali byť zosilnené. Správa a údržba ciest TTSK náklady na tieto stavebné práce zatiaľ nevyčíslila. Najprv musí dať spracovať projektovú dokumentáciu. „Rekonštrukcia spodnej časti mosta je plánovaná na rok 2015, v závislosti od finančných možností v rozpočte TTSK,“ píše sa ďalej v materiáli, ktorí dostali na stôl poslanci.

O budúcom rozpočte župy rozhodne zastupiteľstvo pravdepodobne ešte v tomto roku. Ak vyhradí peniaze aj na tento účel, stavebné práce by už dopravu na Krajinskom moste nemali obmedziť.

Mostných pilierov sa posledné opravy netýkali. O ich zlom stave sa však už dlhšie špekuluje. Riaditeľ Úradu TTSK Ľuboš Dušek koncom augusta povedal, že bola vyhotovená analýza podvodných častí pilierov: „V týchto častiach sa nachádzajú technologické otvory z minulosti, ale že by tam boli porušenia väčšieho rozsahu, ktoré môžu narušiť prevádzku mosta, nie je pravda.“

Text ilustr. foto: Martin Palkovič

Populárne články