Samospráva

Na radnici tvrdia, že parkovisko nebude pod oknami škôlky

Published

on

Reklama

Na sídlisku Adam Trajan pribudnú parkovacie miesta pre 60 áut. Príprava na stavebné práce už začala.

[singlepic id=39001 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Priestor medzi Základnou školou F. E. Scherera a bytovým domom na Mateja Bela 14-22 vyhradila radnica na vybudovanie parkovacích miest, ktorých je na tejto ulici nedostatok. Autám už ustúpilo detské ihrisko, čo pobúrilo miestnych obyvateľov.

Reklama

„Je vhodné, aby deti vybehli z budovy materskej školy a školského klubu detí priamo na parkovisko? Spravili by ste to vlastným deťom,“ pýta sa Viera Mikesková s obavou, že autá budú stáť „priamo pod oknami materskej školy.“

Mestský úrad to v stanovisku, ktoré zverejnil ako odpoveď na naše otázky, odmieta. „Spolu s vybudovaním nového parkoviska sa posúva a buduje nové oplotenie. Jeho vzdialenosť bude viac ako osem metrov od betónovej terasy pod oknami materskej škôlky, teda nebude priamo pod oknami,“ uviedla Zuzana Molnárová z referátu majetku mesta. Stavbe predchádzala dohoda s riaditeľkou školy.

REKLAMA

Podľa radnice v týchto miestach vznikne nový chodník, lavičky a smetné koše. „Presunuté bude aj detské ihrisko na iné miesto a navyše do neho pribudnú nové hracie prvky,“ dodala Zuzana Molnárová.

Dodávateľom je spoločnosť Stavokomplet zo Starej Turej, ktorá vyhrala elektronickú aukciu. Náklady na výstavbu 60 parkovacích miest a obslužnej komunikácie sú 101 420 eur.

Mesto plánovalo s výstavbou tohto parkoviska začať už vlani, nepodarilo sa však vybrať dodávateľa. „Pôvodná elektronická aukcia dopadla opticky veľmi dobre. Voči rozpočtovaným nákladom dodávateľ vytendroval asi 50 % z celkovej ceny. Zrejme to však prepálil, pretože on aj ďalší traja, ktorí sa umiestnili za ním v tejto aukcii, postupne odmietli podpísať zmluvu,“ informoval v októbri primátor Remo Cicutto.

Text a fofo: mp

Populárne články