Samospráva

Kampaň sa vyostrila, Mikuš podá trestné oznámenie na Uhliarika

Published

on

Reklama

Dôvodom sú podľa predsedu Trnavského samosprávneho kraja lži, ktoré šíri jeho protikandidát na post župana.

[singlepic id=48481 w=320 h=240 float=left]Tibor Mikuš o zámere podať trestné oznámenie informoval prostredníctvom web stránky samosprávneho kraja, kde bol dnes zverejnený list adresovaný primátorom a starostom. „Uhliarik nemá vlastný program a iba očierňuje dlhodobú prácu predsedu a Zastupiteľstva TTSK. Vzhľadom na to, že ide o lži, podávam naňho trestné oznámenie,“ píše súčasný župan. Kraj má podľa jeho slov so samosprávami dobrú spoluprácu, ale protikandidát sa snaží, aby boli v miestnych rozhlasoch odvysielané informácie s očierňujúcim obsahom.

Reklama

„Kampaň do volieb na predsedu VÚC, ktoré sa budú konať dňa 9. novembra 2013, je zo strany kandidáta KDH vedená mimoriadne nekalým a neetickým spôsobom. Po  nepravdivých bilboardoch boli rovnaké lži o privatizácii nemocníc šírené aj prostredníctvom letákov, plagátov a schránkovania. Celá kampaň je zavádzajúca, zneisťuje pacientov nemocníc a ich príbuzných. Ide o zámerné šírenie poplašnej správy s cieľom získať vo voľbách viac percent,“ myslí si Tibor Mikuš.

„Počas posledných 8 rokov v pozícii župana bola jednou z hlavných kompetencií Tibora Mikuša práve správa týchto nemocníc.  V tomto úplne zlyhal a dovolil, aby sa nemocnice v Dunajskej Strede a Galante dostali do kritického stavu. Teraz, keď sú v obrovskom dlhu, hrozí im exekúcia a ich budovy sú v dezolátnom stave,  župan sa snaží zbaviť zodpovednosti, predať ich finančným žralokom a tým ponechať pacientov napospas osudu. Ak ho nezastavíme, potom moje odporúčanie obyvateľom Trnavského kraja znie: nebuďte chorí,“ napísal na svojom webe 2. októbra Ivan Uhliarik.

Reklama

Občania v ten deň podľa neho prehrali bitku, ale 9. novembra by mali vyhrať vojnu. Už túto sobotu voliči rozhodnú, kto bude viesť trnavský kraj nasledujúce štyri roky. Ak žiaden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu odovzdaných hlasov, o dva týždne neskôr sa uskutoční druhé kolo volieb.

Populárne články