Samospráva

Čistiť mesto pomôže komunálny vysávač

Published

on

Reklama

Odstráni psie exkrementy, cigaretové ohorky, lístie aj rozbité sklo. Nová technika má zlepšiť čistotu mesta. Jej cena neprevýši 21-tisíc eur.

[singlepic id=14676 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

„Obsluha prístroja vyžaduje jedného človeka. Dostane sa aj na miesta, ktoré sú inak neprístupné. Napríklad pod zaparkované vozidlá na sídliskách a podobne,“ uviedol riaditeľ Služieb mesta Piešťany Ernest Jančina. Medzi hlavné prednosti prístroja zaradil rýchlejšie a efektívnejšie čistenie.

Reklama

REKLAMA

Službám mesta podľa riaditeľa dlhodobo chýbajú najmenej dvaja ľudia, ktorí by sa starali o čistotu ulíc. Komunálny vysávač môže ich prácu nahradiť.

Prístroj ma elektrický pohon, ktorého výhodou je minimálny hluk a žiadne splodiny. Pri čistení sa nepráši a prístroj môžu využívať aj v noci. Vzhľadom na svoje rozmery sa ľahko dostane na miesta, kam veľké zametacie vozidlo nemá prístup.

Na základe požadovaných technických parametrov Služby mesta Piešťany v súčasnosti pripravujú výberové konanie. Komunálny vysávač by mohol začať slúžiť začiatkom roka. Jeho maximálnu cenu stanovili na 21-tisíc eur. Zaplatia ho z prostriedkov z vlastnej podnikateľskej činnosti.

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články