Samospráva

Chystá sa rekonštrukcia hudobného pavilónu, plán je, aby bola hotová do OLKS

Published

on

Reklama

Mesto Piešťany zverejnilo 1. marca výzvu na obstarenie dodávateľa rekonštrukcie hľadiska hudobného pavilónu v mestskom parku. Výber firmy, ktorá práce zrealizuje sa uskutoční prostredníctvom elektronickej aukcie. Víťaz súťaže by mal začať z realizáciou prác v apríli a skončiť do Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny, ktoré bude prvý júnový víkend.

[singlepic id=10669 w=320 h=240 float=left]Podľa projektu rekonštrukcie, ktorý v roku 2008 vypracovala Ing. Soňa Švecová by sa mali byť v okolí hudobného pavilónu odstránené spevnené asfaltové chodníky a taktiež spevnené plochy z prírodného kameňa pod sedadlami, avšak kameň bude po očistení použitý znova. Nové chodníky sú navrhnuté zo štrku viazaného živicami, takže budú vyzerať ako vymývaný betón. V priestore vstupu k hudobnému pavilónu z chodníka smerom od hotela Slovan je navrhnutá betónová kaskádovitá plocha s tromi úrovňami o šírke 0,8 metra, ktorá bude slúžiť ako „amfiteáter“ pre lepšie sledovanie kultúrnych podujatí.

Reklama

Súčasťou rekonštrukcie je aj obnova 354 oceľových stoličiek, ktoré tvoria sedenie v hľadisku. Podľa zadania majú byť opieskované a následne povrchovo upravené žiarovým pozinkovaním. Drevené časti stoličiek by mali byť vyrobené z agátového dreva a ošetrené teakovým olejovým náterom.

Mesto ako obstarávateľ požaduje vrámci zadania päťročnú záruku. V mestskom rozpočte na aktuálny rok je na tento projekt vyčlenených 133 330 eur.

Reklama

[singlepic id=10668 w=500 h=500 float=center]

Autor: ht

Populárne články