PR Články

Chia – poklad z rúk prírody

Published

on

Reklama

Jedným z najvzácnejších pokladov Aztékov je na pohľad malé semienko, ktoré však v sebe ukrýva veľkú silu. Semienka chia, známe tiež ako šalvia hispanica, sú výnimočné vďaka kombinácii nenasýtených omega 3 a 6 mastných kyselín, vitamínov A a B a minerálov, ktoré dokážu nielen povzbudiť telo a myseľ, ale aj dodať mu potrebnú enegiu pre jeho celodenné fungovanie. Chia je tiež bohatým zdrojom vápnika, železa a magnézia, vďaka čomu je vhodným spoločníkom Vašich športových aktivít.

Už 100 gramov týchto semienok sa obsahom zdraviu prospešných látok blíži dennej dávke určenej dospelému človeku. Vďaka svojej neutrálnej chuti je veľmi všestranným doplnkom Vašich raňajok. Môžete ju využiť v smoothies, raňajkových kašiach, alebo jednoducho nechať postáť 10 minút vo vode.

Reklama

Na doplnenie jedálnička je Chia zároveň vyhľadávaná pre svoju schopnosť absorbovať a udržať v tele až 12x viac vody, než sama váži, vďaka čomu je ideálnym spojencom pri dlhodobej hydratácii tela a pri redukcii množstva jedla pri diétach. Svojich priaznivcov si získava aj vo forme nevareného pudingu. Stačí zaliať chia semienka mliekom, alebo rastlinným nápojom, ochutiť podľa vlastného receptu a nechať postáť v chladničke. O prípravu pudingu sa už postará semienko chia.

Chia semienka si môžete zakúpiť v predajni Biodiacelia v Auparku alebo na www.biodiacelia.sk

Reklama

PR

Populárne články