Kultúra

Morenu sa nepodarilo rozdrviť, zima pokračuje

Published

on

Reklama

Vo Vrbovom nehádžu symbol odchádzajúcej zimy do potoka, ale šrotujú. Bratom Jobusovcom sa však tento rok nepodarilo Morenu zničiť. V súlade s predpoveďou počasia sa ubránila. Jar nevpustí do našich končín ani v najbližších dňoch.

[singlepic id=40838 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

„Rozdrtiť! Rozdrtiť,“ kričali návštevníci minifestivalu Vítanie jari a oslava abstinencie, ktorý sa uskutočnil vo Vrbovom 22. marca. Morenu ešte predtým vyznamenali za „statočnosť, neústupnosť, držanie sa svojej pozície a tvrdohlavosť.“

Reklama

Krátko na to však zlyhala technika. Drvič konárov si s neústupčivou zimou nedokázal poradiť. Pán brat  Andrej Budislav Jobus preto musel nakoniec smutne skonštatovať: „Zima tento rok neodchádza, pripravte sa na ťažké leto.“

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=ck1gMQsfDns[/youtube]

S výnimkou tohto neúspechu malo podujatie hladký priebeh. Účastníci si pripomenuli ôsme výročie abstinencie Bratislava Jobusa z Karpatských chrbátov a Ľuboslava Petrušku z Chiki liki ta-a. Hudobný program mali v réžii tieto spriatelené kapely a pridala sa k nim aj Para, ktorá týmto koncertom zahájila svoje aktuálne turné. Špeciálnym hosťom bol Whisky zo Slobodnej Európy.

Minifestival už tradične spestrili preteky na húpacích koňoch, ktoré sa skončili remízou a závody Formule 0. Pri nich je pilot mimo kokpitu svojho vozidla, čím sa zvyšuje jeho bezpečnosť prakticky na sto percent.

[nggallery id=2197]

Text, foto a video: Martin Palkovič

Populárne články