Kultúra

Kiežby všetci ľudia boli takí, ako na Pohode

Published

on

Reklama

Ako je možné, že na tomto festivale sa stretáva každoročne toľko odlišných ľudí, vyznávačov rôznych hudobných štýlov a každý rok tu vládne dokonalá priateľská atmosféra?

[singlepic id=25064 w=320 h=240 float=right]Punkáči, hiphoperi, rokeri aj disko nadšenci si tu každý rok prídu na svoje a veľa z nich objaví aj niečo nové. Atmosféra je skoro rodinná – ak niekto stratí pred stagom okuliare hľadajú všetci naokolo. A toto je práve to čím je Pohoda veľmi výnimočná a čím sa odlišuje od iných festivalov. Je to taká každoročná „oslava priateľstva“. Kto príde bez kamošov zaručene nájde nových.

Reklama

Pohoda nieje len o hudbe. Je to festival otvorených ľudí a je to zároveň fórum pre diskusiu rôznych názorov. Okrem hudobných koncertov je tu scéna pre divadlo, autorské čítanie a diskusie so zaujímavými osobnosťami ktorými nemusia byť nutne len rockové hviezdy. Pohoda nie je len oslava radosti ale aj vyjadrenie postoja k aktuálnym spoločenským témam.

Práve vďaka tejto bohatej a rôznorodej scéne sem každoročne prichádzajú ľudia rôznych vekových kategórií. Staršie a mladšie generácie zistia, že majú mnoho spoločného. Čo je však na Pohode vzácne je že reflektuje rôznorodosť a problémy súčasného sveta. Dôkazom je veľký priestor pre občianske združenia zaoberajúce sa ekológiou a alternatívnym spôsobom života.

Reklama

Po každej Pohode sme inšpirovaní jednak z novej hudby a rôznych umeleckých žánrov. Ale hlavne tým ako ľudia vedia byť k sebe milí, otvorení a hľadať to pozitívne v živote.

Text: Michaela Haringová

Populárne články