Kultúra

Fontána ponúka hneď tri výstavy naraz

Published

on

Reklama

Fotograf Yaro M. Kupčo predstavuje svoje krajinky na ručnom papieri, tónované 24 karátovým zlatom, svoje umelecké portréty vystavuje Martina Doležalová a lesoochranárske združenie VLK prináša fotografický pohľad na divú prírodu pod názvom Divočina zachráni svet.

[singlepic id=17751 w=320 h=240 float=right]„Kupčo na päťdesiatich fotografiách prezentuje Slovensko podľa jeho slov bez zásahu človeka, s výnimkou pekných usadlostí, či snopov po žatve. Kurátor výstavy Marián Pauer nazval autora slovenským Anselom Adamsom,“ povedal o výstave, ktorá potrvá do 30. augusta, vedúci galérie Fontána Martin Valo.

Reklama

[singlepic id=18550 w=320 h=240 float=left]„Snažím sa dať do záberov kus svojho umenia a vlastné myslienky,“ tvrdí autorka portrétov vystavených vo Fontáne do 5. septembra. Martina Doležalová fotí najmä ľudí. „Chcem zachytiť ich srdce, šťastie i kus ich zádumčivosti.“

Výstava Divočina zachráni svet je špecifická svojím poslaním, výpoveďou aj fotografiami. Lesoochranárske zoskupenie VLK ňou rozpráva o lese. „V tomto príbehu má každá fotografia so sprievodným textom svoje pevné miesto,“ vysvetlila Martina Hudáková zo zoskupenia VLK a dodala, že výstava poukazuje najmä na zničujúce zásahy človeka. „Tie znižujú vodozádržnú schopnosť krajiny a výsledkom sú povodne a odplavená pôda v čase lejakov a vysušená krajina v období bez zrážok. Les prestáva byť naozajstným lesom.“ Výstava taktiež potrvá do 5. septembra.

Reklama

Autor: db

 

Populárne články