Koktail

Včielka Maja vážila 30 kíl, potešila najmä deti

Published

on

Reklama

Študenti Strednej odbornej školy Rakovice sa môžu pochváliť hneď niekoľkými úspechmi na 20. ročníku národnej súťaže vo viazaní a aranžovaní kvetov a Majstrovstvách Slovenska vo floristike Victoria regia 2013.

[singlepic id=47814 w=320 h=240 float=left]Andrea Holekšá získala v kategórií Záhradnícke školy dve tretie miesta a to za závesný aranžmán na tému Plynutie vody a času mestom a za exteriérovú florálnu kompozíciu na tému Partnerské mestá mesta Piešťany.

Reklama

V sobotu kúpeľné mesto ožilo kvetinovou alegóriou. Študenti Strednej odbornej školy v Rakoviciach si pre tento rok pripravili alegorický voz v téme známych kreslených postavičiek z rozprávky Včielka Maja. Na výrobu postavičiek a celej kompozície sa použilo približne 20 kg kukurice, 10 kg slnečnicových semienok a približne 100 litrov lupeňov kvetov. Každý kostým vážil asi 30 kg.

„Najkrajšie momenty boli, keď nám ľudia aplaudovali a nahlas nás povzbudzovali: Ste výborní, ste veľmi šikovní, toto je najkrajší voz,“ povedala majsterka odborného výcviku Galina Vatrtová. Hlavne deťom sa páčili postavičky, tie im mávali, posielali bozky a imitovali pokusy o lietanie.

Reklama

Porota nakoniec žiakom Strednej odbornej školy Rakovice udelila tretie miesto.

[nggallery id=2528]

Text a foto: Tlačová správa SOŠ Rakovice/red

REKLAMA

Populárne články