Koktail

Eko-krúžok učí deti láske k prírode, ale zároveň buduje komunitu

Published

on

Reklama

Občianske združenie Kvas ponúka deťom v meste už dlhšiu dobu Eko-krúžok, ktorý ich učí nielen láske k prírode, ale vedie ich aj k rôznym tvorivým aktivitám. Minulý týždeň napríklad deti opäť navštívili genofondový sad tradičných ovocných odrôd v obci Stará Turá, pri vzniku ktorého sami pomáhali. Zapojili sa aj do stavby hotela pre včielky samotárky, aby sa mohli zazimovať. Na budúci týždeň v sobotu 19. novembra je na pláne brigáda, pri ktorej kvašáci posadia stromčeky okolo Hubinského potoka medzi Moravanmi nad Váhom a Ducovým. Od jari by mali členovia krúžku začať robiť cyklovýlety a starať sa o nasadené slivky a moruše.

Reklama

„Náš Eko-krúžok je špecifický tým, že poskytuje priestor na hranie sa, ale aj uvoľnenie po čase strávenom v škole a organizácia tvorivej činnosti má v našom ponímaní voľnejšie hranice. Členov učíme samozrejme láske k prírode a veľa času trávime vonku. Na aktivitách sa podieľajú aj mladí zahraniční dobrovoľníci, deti si tak precvičujú jazyky a dobré je aj to, že sa stretávajú s rozdielnou kultúrou. Veľmi pozitívne vnímam, že okolo krúžku vzniká určitá komunita, pretože na mnohých aktivitách sa podieľajú okrem detí aj rodičia,“ povedala kvašáčka Hanka Kalinová.

Reklama

Krúžok momentálne navštevujú deti vo veku 8 až 11 rokov a hodiny, ktoré začínajú každý štvrtok o 16:00 bežne trvajú približne 90 minút. Ak sa vám páčia aktivity, ktoré vykonávajú kvašáci, svoje deti môžete aktuálne prihlásiť. V budúcnosti je na pláne okrem množstva tvorivých dielní a aktivít v prírode aj pečenie vianočných koláčikov i venčenie psíkov z útulku a pomocné práce. Viac informácií o krúžku získate na emailovej adrese ozkvas@gmail.com, mesačný poplatok je 5 eur a peniaze sú využívané na prenájom priestorov.

-lt/Zdroj a foto: OZ Kvas-

Populárne články