Koktail

Ako si doma vyrobiť papier

Published

on

Reklama

Na potrebu recyklácie odpadu chceli Piešťancov upozorniť aktivisti pod hlavičkou ekologickej organizácie Greenpeace. Na Námestí slobody si rozložili malý stánok a učili okoloidúcich vyrábať papier.

[singlepic id=13154 w=320 h=240 float=left]Zastavovali sa pri nich najmä žiaci a študenti. Lákalo ich totiž zobrať si domov vlastnoručne vyrobený papier, ktorý sa dá potom využiť napríklad na zhotovenie originálnych obrazov.

Reklama

Recyklácia starého papiera je jednoduchá – netrhané alebo skartované noviny zmiešame s vodou necháme 24 hodín odstáť a potom rozmixujeme. Hmotu vylisujeme, dozdobíme napríklad kvetmi. Musí dva dni schnúť a nový papier je hotový.

Pozrite si videonávod:

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n3LlMptkmuY[/youtube]

Podľa Greenpeace neexistuje žiadny dôvod, prečo by sme nemali triediť odpad. Triedením pomáhame životnému prostrediu aj sebe – v ekonomickej, sociálnej aj zdravotnej oblasti. Recyklácia zvyšuje zamestnanosť, znižuje cenu výrobkov, odpadajú náklady na zneškodnenie odpadov. Realizácia triedeného zberu tiež pomáha vychovávať ľudí a formovať ich vzťah k životnému prostrediu.

[nggallery id=702]

autor: mac

 

Populárne články