Aktuality

ZORBING DAY odštartoval, po turnaji si ho môžu vyskúšať všetci záujemcovia

Published

on

Reklama

Futbalový štadión PFK zažíva dnes 10. septembra množstvo aktivít, ktoré sú určené pre rodiny s deťmi. Od 9:00 začala detská burza, deti si mohli užiť rôzne aktivity súvisiace s futbalom i nafukovacie hrady. S miernym meškaním vypukol aj zorbingový futbalový turnaj. Po jeho skončení približne o 16:00 si budú môcť zábavu v priehľadných guliach nafúknutých vzduchom vyskúšať všetci záujemcovia. Podujatie pripravilo občianske združenie MARESSA v spolupráci s PFK Piešťany a peniaze, ktoré sa prostredníctvom neho vyzbierajú, budú použité na zlepšenie života klientov piešťanského Alzheimercentra.

Reklama

„Cieľom nášho občianskeho združenia je pripravovať pre verejnosť kultúrne, spoločenské a športové podujatia, ktorým sa však snažíme pridať  nejaký hlbší charitatívny rozmer. Približne pred rokom sme organizovali podujatie, vďaka ktorému sme pomohli piešťanskému útulku a jeho obyvateľom sme venovali množstvo potrebných vecí. Tento rok sme sa rozhodli touto formou podporiť Alzheimercentrum a i keď v našich možnostiach nie je venovať im obrovské sumy peňazí alebo veľkolepé dary, pomôžeme týmto ťažko chorým ľuďom aspoň tým, že im spríjemníme ich voľnočasové aktivity,“ povedala o podujatí predsedníčka občianskeho združenia MARESSA Marcela Sedláková.

Reklama

„Myslím si, že pomáhať si je úplne tá najzákladnejšia vec. Je strašne veľa ľudí s problémami či už individuálnych prípadov alebo tých, ktorí patria k nejakej skupine. Je dôležité na nich upriamovať pozornosť a to nielen preto, že si to neskutočne vážia, ale aj kvôli tomu, že táto pozornosť nás nestojí veľa a pre nich je naopak veľmi dôležitá, pretože vedia, že na svoje problémy nie sú sami. Navyše nikdy nevieme čo sa nám samým môže prihodiť a kedy budeme potrebovať pomoc druhých,“ dodala Marcela Sedláková.

-lt-

Populárne články