Aktuality

Rozpočet mesta Piešťany je konečne na svete

Published

on

Reklama

Mestské zastupiteľstvo mesta Piešťany na svojom prvom rokovaní v roku 2016, ktoré sa konalo vo štvrtok 18. februára konečne schválilo návrh rozpočtu. Proces sa kvôli problémom s fungovaním mestského úradu po zmene organizačnej štruktúry oproti iným mestám predĺžil o niekoľko mesiacov. Posledných 67 zmien, 25 na strane príjmov a 42 na strane výdavkov, bolo realizovaných až v priebehu posledných dní. Vďaka zvýšenej aktivite zamestnancov úradu, komisií, a tiež viacerých poslancov bol rozpočet s výslednou cifrou viac ako 22 miliónov eur dnes schválený.

Reklama

„Chcel by som sa poďakovať všetkým poslancom, ktorí sa zúčastňovali neformálnych stretnutí k rozpočtu, kde sme kvázi čistili rozpočet a boli na nich zapracované zmeny na základe dohôd, ktoré vzišli aj z poslaneckých radov. Naozaj veľká vďaka patrí tým, ktorí sa zúčastňovali pravidelne. Východisko na zostavenie návrhu pre rozpočet mesta Piešťany na rok 2016 vychádza z príjmov a výdavkov v predchádzajúcom období, to jest z toho skutočného plnenia rozpočtu k 31. 12. 2015,“ povedal k rozpočtu primátor Miloš Tamajka.

Reklama

Počas rokovania prezentovali viacerí poslanci svoje pripomienky k niektorým položkám, ktoré úplne nekorešpondovali s ich predstavou. Okrem iných medzi nimi bola napríklad tlač letákov pre Piešťanské informačné centrum a Mestskú knižnicu, výstavba spomalovačov na Hollubyho ulici, či financovanie triedeného zberu. Materiál s názvom „Návrh programového rozpočtu mesta Piešťany na rok 2016 a výhľad na roky 2017 a 2018“ bol po diskusii nakoniec schválený. Jeho prijatím sa končí aj takzvané rozpočtové provizórium na radnici.

„Ten vznik, nazvem to pôrod rozpočtu bol veľmi ťažký. Troška ma mrzí, že niektorí služobne starší poslanci nám nie úplne pomohli, hlavne tí, od ktorých som to očakával a ktorí boli najkompetentnejší. Ale situácia bola taká aká bola a určite na to mali svoje dôvody a povinnosti, kvôli ktorým sa nemohli zúčastniť všetkých pracovných stretnutí. Ja by som na tomto mieste veľmi rád poďakoval pánovi inžinierovi Mikušovi, ktorý bol hodený do veľmi ťažkej a kalnej vody, kedy sa dostal do situácie, že nie všetkému rozumel a musel sa s tým popasovať. Tak ako som povedal na úvod, ten rozpočet určite nie je ideálny, ale myslím, že toto mesto potrebuje, aby sme nejaký rozpočet už mali, aby sme ho schválili a aby sme sa posunuli ďalej a veci sa pohli dopredu,“ zhodnotil vznik rozpočtu poslanec Tomáš Hudcovič.

-lt-

 

Populárne články