Aktuality

Pri Hornej Strede sa čelne zrazili dve autá (aktualizované)

Published

on

Reklama

Vo štvrtok 8. marca krátko po deviatej hodine ráno sa na štátnej ceste medzi Piešťanmi a Hornou Stredou čelne zrazilo osobné auto s dodávkou. Pri nehode sa ľahko zranili obaja vodiči. Úsek bol dlhší čas kompletne neprejazdný, obchádzka viedla cez obec Pobedim, prípadne Trebatice. Polícia v tejto súvislosti apeluje na vodičov, aby sa plne venovali šoférovaniu a sledovali situáciu v cestnej premávke. 

„Jednu osobu hasiči vyslobodili pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia. Zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc a odovzdali ich do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby. Na havarovaných vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia a uniknuté prevádzkové kvapaliny zasypali sorpčnou látkou. Po zdokumentovaní nehody políciou boli vozidlá odstránené z vozovky,“ informovala krajská hasičská hovorkyňa Júlia Kedrová.

Reklama

„Polícia vyšetruje presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody, ktorá sa stala dnes (8.marca) o 09.10 hod. na ceste I/61 medzi Piešťanmi a Hornou Stredou. 42-ročná vodička Renaultu Cango z obce Nižná z nezistených príčin prešla do protismeru. V dôsledku toho došlo k zrážke s oproti idúcim autom Fiat Ducato napriek tomu, že jeho 45-ročný vodič z Ducového sa snažil zrážke zabrániť. Obaja vodiči utrpeli pri nehode ľahké zranenia. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča Fiatu negatívna, vodičke Renaultu bola na vylúčenie požitia návykových látok odobratá krv. Pre nehodu bola do 11.30 hod. v úseku uzatvorená cesta v oboch smeroch, pričom polícia riadila premávku a vykonávala odklon dopravy,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Reklama

-text: KR HaZZ Trnava, foto: SOS odťahová služba Piešťany

Populárne články