Aktuality

Poslanci chcú riešiť zariadenia pre seniorov aj projekty pre rodiny

Published

on

Reklama

Mestský úrad má počas prvých mesiacov roka pripraviť materiál na riešenie kapacít zariadení pre seniorov v meste. Jednou z možností je rozšírenie priestorov Lumenu v bývalej škôlke na Staničnej ulici a druhou dobudovanie domova pre seniorov v objekte zrušeného Lesoprojektu na Štefánikovej. Okrem toho odporúčali zastupitelia zvýšiť v rozpočte na 2016 dotácie na sociálnu oblasť a podporiť najmä projekty pre rodiny.


Uznesenia v tomto znení prijali poslanci na poslednom rokovaní v decembri 2015 pri schvaľovaní Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Piešťany. Materiál, stanovujúci podmienky a plán realizácie zvýšenia kapacity v zariadeniach opatrovateľskej služby – dobudovaním a rekonštrukciou objektu na Staničnej ulici a plán realizácie zariadenia sociálnych služieb v budove bývalého Lesoprojektu má mestský úrad predložiť najneskôr do marca 2016.

Reklama

 

 

Reklama

Zastupitelia tiež odporúčali zvýšiť dotácie v tohtoročnom rozpočte na sociálnu oblasť, aby bolo možné  podporiť projekty podporujúce rodiny. Uložili tiež úradu  pripraviť návrhy možností vzniku Komunitného centra pre rodinu a dieťa najneskôr do apríla 2016.

Na podnet poslanca Michala Fialu (nezávislý – klub Spoločne pre Piešťany) by malo vedenie mesta rokovať aj o zvýšení počtu dobrovoľníkov pre sociálnu oblasť s inštitúciami ako napríklad Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. Niektorí členovia mestského zastupiteľstva upozorňovali aj na potrebu informovanosti obyvateľov o postupe úradu či možnostiach zapojenia základných a stredných škôl do dobrovoľníckych prác či projektov.

-red-, Foto: archív PNky

Populárne články