Aktuality

Na to, aby boli Piešťany zelenšie máme len pár dní

Published

on

Reklama

Súťaže Zeleň pre mesto končí 30. júna. Piešťanci zatiaľ vyzbierali viac než 100 mobilov.

[singlepic id=29161 w=320 h=240 float=left]Podľa výsledkov minulého ročníka súťaže, ktorú organizuje spoločnosť Orange, by mohlo naše mesto patriť medzi najaktívnejšie v zbere starých mobilných telefónov. Zatiaľčo Petržalka, víťazná samospráva na západnom Slovensku vlani vyzbierala iba 6 kusov, v Piešťanoch ich máme teraz vyše sto. Mesto, ktorého občania si aktivujú viac elektronických faktúr a odovzdajú viac starých mobilov, získa 3 300 eur na výsadbu zelene.

Reklama

Aktivácia elektronickej faktúry je pre zákazníkova Orangeu veľmi jednoduchá. Stačí odoslať SMS v tvare A na krátke číslo 962 alebo zavolať na číslo 962, prípadne na Zákaznícku linku 905. Ide to však aj obyčajným kliknutím na tento odkaz www.orange.sk/efaktura. Okrem toho, že to môže pomôcť Piešťanom získať peniaze na výsadbu zelene, šetrí to papier a užívateľovi prináša lepší prehľad o platbách.

Zberné miesta starých mobilov sú okrem Dina aj na mestkom úrade a vo všetkých materských, základných a stredných školách v Piešťanoch. Každý sa tohto nebezpečného odpadu môže bez námahy ekologicky zbaviť. Stačí ak ho vloží do jednej z pripravených krabíc.

Reklama

O výsledkoch súťaže budeme informovať.

(mp)

Populárne články