Aktuality

Mesto počas OLKS „praskalo vo švíkoch“, program je pripravený aj na nedeľu

Published

on

Reklama

Aj popoludňajší program jubilejného 25. ročníka Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny v sobotu 4. júna, ktorý doplnili sprievodné podujatia, bol tento rok naozaj bohatý a centrum mesta opäť „praskalo vo švíkoch“. Atmosféra podujatia však mala pokojný priebeh a hoci od obeda sivá obloha hrozila dažďom, svätý Peter zrejme držal nad Piešťanmi svoj dáždnik a okrem ojedinelých kvapiek pršať začalo, až keď dohral Desmod. Vystúpenia by mali pokračovať i v nedeľu popoludní, pripravené sú súbory z partnerských miesta a to najlepšie z domáceho folklóru.

Po slávnostnom sprievode, pokrstení maskota si mohli návštevníci Piešťan vybrať okrem vystúpení v Hudobnom pavilóne aj návštevu ďalších podujatí ako napríklad 70-ku Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera, ktorá svoje októbrové výročie oslavovala trochu v predstihu s verejnosťou na Námestí slobody (viac informácií prinesieme v samostatnom článku). Návštevníci ocenili napríklad tanečné vystúpenie skupiny VIP Crew a publikum roztancovala aj trojica hercov – Peter Makranský, Martin Kaprálik a Pavol Plevčík, ktorá zaspievala najmä piesne z muzikálu Boyband.

Reklama

Pri Dome umenia sa na charitatívnom podujatí Deň s ozbrojenými zložkami mohli deti vyšantiť v hasičskej pene, alebo na veľkej šmykľavke v tvare hasičského auta. Atrakcie pre najmenších boli pripravené aj v mestskom parku, spolu so stánkami s rôznym občerstvením a toaletami. Ďalšie podujatia sa počas dňa konali aj na Lodenici a na Váhu sa už od rána premávali dračie lode.

Reklama

Podvečer si opäť najmä deti vychutnali vystúpenie malého žieňaťa s veľkým hlasom – víťazky SuperStar Emmy Drobnej. Hoci mladá superstaristka zvolila trochu komornejšie vystúpenie, i s elektronickým „podmazom“, jej spevu nebolo naozaj čo vytknúť.

Headliner večera, skupina Desmod ukázala, že naživo im to ide naozaj dobre.  Napriek tomu, že sme zaznamenali aj na našej FB stránke viaceré výčitky organzátorov k tomuto výberu, spevák Kuly nakoniec „dostal“ väčšinu z tých, ktorí prišli. A bolo ich naozaj neúrekom. Práve na večerné vystúpenie prúdili do mesta všetkými cestami a cestičkami rôznorodé skupinky, ktoré doslova zaplnili každé voľné miestečko a na sedenie či státie využili aj trávnaté plochy. „Desmoďáci“ vytiahli všetky svoje hity, a diváci tak spievali s nimi, či už „neverím, že si nebola“ alebo „zhorí, všetko, čo mám“, ale pridali i niekoľko noviniek. Počasie bolo včera k Piešťanom milosrdné a pršať začalo až v závere večera.

Ako to včera popoludní v meste vyzeralo, si môžete pripomenúť aj v našom fotovýbere:

Program pod holým nebom je pripravený aj na nedeľu popoludnia. Predstaviť by sa v ňom mali už od druhej popoludní vybrané súbory z partnerských miest Luhačovice, Poděbrady, Hajdúnánás, Heinola, Ustroń a mestskej časti Pekingu – Xicheng. Ochutnávku zo svojho programu Kultúrny Peking, mnohoraký Xicheng včera ukázali čínski umelci i počas predstavenia účastníkov sprievodu. Okrem nich sa predstavia folkloristi z poľskej Ustrone, maďarský Hajdunanášsky tanečný súbor, Symfonický orchestr Gymnázia Jiřího z Poděbrad, ako aj Pěvecký sbor Leoše Janáčka z Luhačovíc. Po nich príde na rad vystúpenie najlepších domácich folkloristov: Slnečnica, Žito, Ľudová hudba Petra Obucha a Máj. Po celonočnom daždi a výstrahách meteorológov, ktorí varujú pred búrkami, zostáva len dúfať, že sa nad organizátormi nebo ešte raz zmiluje a vystúpenia sa budú môcť konať.

-ad-

Populárne články