Aktuality

Lyžiarska sezóna na Bezovci sa začína

Published

on

Reklama

Lyžiarske stredisko Bezovec v pohorí Považský Inovec otvorilo svoje brány všetkým milovníkom lyžovania už v sobotu 10. decembra. Momentálne panujú veľmi dobré podmienky, pričom na kratších 200 a 300-metrových zjazdovkách je 30 centimetrov technického snehu a už v stredu 21. a vo štvrtok 22. decembra na nich bude možné lyžovať od 17.00 hodiny. Plná prevádzka by mala začať v piatok 23. decembra a sneh si budete môcť dosýtosti užiť v čase od 09.00 do 16.00 hodiny a následne večerné lyžovanie od 17.00 do 20.00 hodiny. Každý deň aktualizované informácie o výške snehovej pokrývky, počasí a prevádzke vlekov nájdete na webovej stránke Ski Bezovec.

Reklama

Bezovec sa nachádza približne 20 kilometrov od Piešťan, pričom ľahko dostupný je tak automobilovou, ako aj autobusovou dopravou. Lyžiari si môžu užiť päť zjazdoviek s dĺžkou od 200 do 1100 metrov, s rôznou technickou náročnosťou i sklonom. Kapacita vlekov dosahuje až 3000 osôb na hodinu a tak sa nemusíte obávať, že strávite dlhé chvíle čakaním v rade. Okrem samotného lyžovania poskytuje návštevníkom aj služby požičovne lyží, servis, ale aj lyžiarka škôlka.

„Pre našich najmladších klientov máme pripravenú vhodne vybavenú lyžiarsku škôlku. Výučba lyžovania detí je veľmi špecifická a cieľom je predovšetkým deti motivovať k lyžovaniu, aby sa lyžovanie stalo ich záľubou. K naplneniu tohto cieľu máme v škôlke pripravené rôzne „lyžiarske hračky“, ako napríklad obrázky zvieratiek, ktoré slúžia pre slalom a učenie oblúkov, kocky, brány, tunel, ktoré slúžia pre získanie návykov správnej lyžiarskej techniky, model vleku „Poma“, s ktorým deti zoznámime pred prvým samostatným použitím „veľkého“ lyžiarskeho vleku a iné. Súčasťou lyžiarskej škôlky je 80-metrový lanový vlek. Počas lekcie učíme deti nielen správnej technike, ale snažíme sa viesť deti k osvojeniu si bezpečnostných návykov správania sa na zjazdovke. Našich klientov sa snažíme učiť nielen lyžovať, ale predovšetkým si nájsť v tomto krásnom zimnom športe veľkú záľubu a lásku na celý život,“ približuje lyžiarsku škôlku jej prevádzkovateľ Rastislav Martančík.

Reklama

K dispozícii sú aktuálne 200 a 300-metrová lyžiarska zjazdovka a priestor pre lyžiarsku školu. Lyžovať teda bude možné na zjazdovke nazvanej Chirana s 300 metrovou dĺžkou, sklonom 11 percent a prevýšením 50 metrov a trase s dĺžkou 200 metrov takzvanej Dedovke, ktorá dosahuje sklon 8 percent a prevýšenie 20 metrov. V súčasnosti prebieha zasnežovanie Päťstovky, ktorá má prevýšenie 160 metrov a sklon 34 percent, lyžovať by sa na nej mohlo už počas vianočných prázdnin.

V roku 2006 bolo stredisko ocenené troma hviezdičkami, čím sa potvrdilo jeho popredné postavenie medzi lyžiarskými strediskami na Slovensku. Stredisko nesie názov podľa vrchu Bezovec, ležiaceho v nadmorskej výške 748 metrov. K dispozícii sú technicky zasnežované i čiastočne zasnežované, denne upravované lyžiarske zjazdovky s orientáciou na všetky svetové strany.

-lt/Zdroj: skibezovec.sk/Foto: Ski Bezovec, archív-

Populárne články