Aktuality

Kúpalisko EVA oddnes otvorené

Published

on

Reklama

Najznámejšie piešťanské kúpalisko od dnešného dňa otvorilo svoje brány návštevníkom. Aj keď počasie zatiaľ na kúpanie nevyzerá, piešťanskí vodnopólisti, ktorí majú Evu v prenájme od kúpeľov, dodržali plánovaný termín otvorenia 27. mája.

Reklama

Pred sezónou ešte stihli dokončiť aj ďalšie plánované úpravy areálu. „Dorobili sme, čo sme nestihli minulý rok – obidva bazény sú vylaminované, skultúrnili sme šatne, kompletne vynovili prezliekacie kabíny, doplnili fény a novinkou je aj kvalitnejšie wi-fi pripojenie,“ uviedol predseda Klubu vodného póla Kúpele Piešťany Ľudovít Kubán.

Reklama

Prvú časť investícií do vonkajších bazénov na Eve začali už v uplynulých rokoch. Pôvodne malý detský bazénik prešiel výraznou zmenou a stal sa z neho relaxačný sedací bazén s teplotou vody 34 – 38 stupňov Celzia. Pre deti do päť rokov slúži nový bazénik o rozmeroch 7 x 3 metre. Päťdesiatmetrový bazén  má od minulého roka spevnené steny, ktoré boli aj vylaminované. Dno sa vlani nepodarilo dokončiť, takže prišlo na rad v uplynulých dňoch. Teplota vody v ňom sa pohybuje od 26 do 28 stupňov Celzia. V tomto roku už bol prvýkrát napustený počas prvého májového víkendu, kedy sa tu konal vodnopólový turnaj junioriek.

REKLAMA

Lístok na Evu bude túto sezónu stáť 4,60 € pre dospelého, deti do 6 rokov majú vstup zdarma a detské vstupné od 6 do 12 rokov bude rovnaké ako dôchodcovské a ZŤP – tri eurá. Za rodinnú vstupenku pre dvoch dospelých a jedno dieťa zaplatíte 11 eur a dve deti 13 eur. Zľavnený je príchod po 16-tej hodine a v ponuke je aj permanentka na ranné kondičné plávanie medzi siedmou a ôsmou: 20 vstupov za 40 €.

-ad/th-, foto: L. Turňa

Populárne články