Aktuality
Kuchár roka je z Drahoviec, Lukáš Hesko uspel v prestížnej súťaži
Kuchárom roka 2017 bol v nedeľu 25. júna v priestoroch bratislavského hotela Radisson BLU Carlton vyhlásený Lukáš Hesko, ktorý na poste víťaza vystriedal Michala Konráda. Najlepším kuchárom Slovenska sa stal na základe umiestnenia v rebríčku Gurmán Best 20 Chefs. Ten býva zostavovaný podľa nominácií odborných hodnotiteľov portálu a gastronomického bedekra Gurmán na Slovensku i šéfkuchárov z našich najlepších reštaurácií. Dohromady o jeho víťazstve rozhodovalo 48 odborníkov, ktorí určovali poradie na prvých troch miestach. Lukáš Hesko z Drahoviec, ktorého špeciality ste mohli ochutnať v bratislavskej reštaurácii FACH, získal dohromady 31 bodov.
1. Lukáš Hesko, FACH restaurant, Bratislava (31 b)
2. Michal Konrád, FOU ZOO, Bratislava (27 b)
3. Marián Filo, Chateau Čereňany (25 b)
4. Gabriel Kocák, Culinarium, Smokovec (25 b)
5. Igor Čehy, X-bionic Sphere, Šamorín (21 b)
6. Branislav Križan, Hotel Matyšák, Bratislava (20 b)
7. Imre Bindics, Villa Rosa, Dunajská Streda (18 b)
8.-9. Peter Ďurčo, TOP restaurant, Žilina (15 b)
8.-9. Tomáš Tejbus, Grand Hotel Kempinski High Tatras (15 b)
10. Michal Škorec, Diva pri Synagóge, Trenčín (13 b)
11. Martin Korbelič, ex MEDUSA Group (12 b)
12. Michal Thiry, Baránok, Košice (11 b)
13.-14. Peter Ďuranský, Medusa Group, Viedeň (10 b)
13.-14. Daniel Marek, Hotel Albrecht, Bratislava (10 b)
15. Jozef Breza, Gašperov mlyn, Batizovce (9 b)
16.-17. Jozef Masarovič, UFO watch. taste. groove, Bratislava (8 b)
16.-17. Erik Volko, Bistro Chef, Zvolen (8 b)
18.-19. Ivan Čurgali, Chateau Mojmírovce (4 b)
18.-19. Jozef Riska, Savoy – Radisson Carlton (4 b)
20. Eva Polomská, Sotto passagio, Spišská Nová Ves (3 b)
-lt/Zdroj: Gurmán na Slovensku, www.gastroweb.sk/Foto: Lukáš Hesko archív-