Aktuality
Hotelová akadémia sa počas Gastra „nahodila do gala“
Sviatočná atmosféra na každom kroku, jedáleň s vyzdobenými tabuľami a triedy, ktoré sa premenili na kaviarne, reštaurácie, bary či cukrárne, všade vôňa škorice, vanilky a ihličia… Tak akosi to dnes vyzeralo na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, ktorá sa už počas prvého dňa podujatia Gastro Vianoce „nahodila do gala.“ Výstava a Deň otvorených dverí pokračujú aj zajtra – v stredu 9. decembra a ponúknu návštevníkom okrem množstva vianočnej inšpirácie i prehliadku zručností a rôznych chutných výtvorov jej študentov.
Súčasťou otvorenia Gastro Vianoc bol aj krst knihy bývalej riaditeľky hotelovej akadémie Otílie Jurgovej a učiteľky Kataríny Sedlákovej – Tekvica na našom stole, ktorú vydalo Slovenské pedagogické vydavateľstvo. Jedným z krstných otcov knihy receptov z tejto zeleniny sa stal tiež herec a spevák, člen divadelného súboru Nová Scéna v Bratislave Peter Makranský, ktorý sa postaral i o krátky hudobný vstup. (Krátky rozhovor s ním prinesieme v samostatnom článku).
-ad-