Aktuality

Hotel Atóm čaká rozsiahla prestavba, dotknúť sa má aj okolia

Published

on

Reklama

Hotel Atóm čakajú výrazné zmeny, po rozsiahlej prestavbe sa má zmeniť na administratívnu budovu, v ktorej by mohlo získať zamestnanie až 300 ľudí. Na septembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva riešili piešťanskí poslanci odpredaj susediacich mestských pozemkov, ktoré plánuje firma MS Finance 5 kompletne zrevitalizovať. Prevod vlastníckeho práva by mal priniesť do mestskej kasy 187 407 eur, ktoré poslanci na návrh vedenia mesta viazali na položku Plaváreň Piešťany. Súčasťou prác v okolí hotela má byť kultivácia zelene, oživenie mestskej infraštruktúry a skrášlenie okolia. Prestavba by sa mala postupne rozbehnúť na budúci rok a potrvá aj v roku 2018.

Reklama

Zastupiteľstvo sa  zaoberalo aj odpredajom parkovacej plochy a okolia s rozlohou 667 metrov štvorcových, ktorá sa nachádzajúca medzi ulicami Krajinská a Jozefská vedľa potoku Dubová. V hre bol odpredaj, ktorý však poslanci o jeden hlas neschválili, pre mestskú kasu by znamenal príjem viac ako 56-tisíc eur. Táto alternatíva len tesne neprešla, nakoľko za hlasovalo 12 poslancov, ale vzhľadom na osobitý zreteľ bolo potrebné o jeden hlas viac. Spoločnosť MS Finance 5 tak plochu získala po ďalšom hlasovaní o prenájme, ktoré podporilo 16 poslancov, na dobu 30 rokov za symbolické 1 euro na rok. Obyvateľom má byť na tejto ploche umožnené parkovanie od 18:00 do 8:00 h, pričom táto spoločnosť sa zaviazala zrevitalizovať na svoje náklady v rovnakej kvalite aj jestvujúce parkovisko.

Projekt obnovy hotela a okolitého priestoru bol prezentovať na Mestskom zastupiteľstve štatutár spoločnosti MS Finance 5 Marián Škorník. Firma chce priestory zrekonštruovať a skrášliť z dôvodov svojho rastu a aj prezentácie v očiach medzinárodných partnerov. Materská spoločnosť VGD – AVOS sa zaoberá segmentom daní, auditu a účtovného poradenstva a ponúka služby profesionálnych audítorov, účtovníkov, daňových poradcov, právnikov a ďalších odborníkov. Budova Hotela Atóm má byť podľa zámeru kompletne zrekonštruovaná, pričom z pôvodnej stavby má v podstate zostať len betónová konštrukcia. Dcérska projektová spoločnosť MS Finance 2 stála pred časom za projektov v areáli bývalej Tvorby na Bratislavskej ulici a vznikom obchodného domu a 151 parkovacích miest.

Reklama

-lt/Zdroj: MsZ/Foto: Hotel Atóm, archív-

Populárne články