Aktuality

Blšák bude mať aj charitatívny rozmer, podporiť môžete maliarku Veroniku

Published

on

Reklama

Blšák v Piešťanskom pivovare, ktorý je naplánovaný na nadchádzajúcu sobotu 28. mája od 9:00 do 13:00, bude mať aj charitatívny rozmer. Veronika Bitnerová s podporou organizátorov bude na podujatí predávať svoje obrazy a takto zarobené prostriedky by chcela využiť na rehabilitácie v ADELI Medical Centre, prípadne na kúpu „chodítka“. 26- ročná maliarka má diagnostikovanú detskú mozgovú obrnu a od detstva je pripútaná k vozíku. Obrázky maľované na lesklý papier technikou enkaustiky hýria farbami a isto by rozjasnili nejednu domácnosť. Ak sa chystáte na blšák, určite sa pri jej predajnom stole zastavte a podporte jej snahu zakúpením niektorého z obrazov.

Reklama

„Som rozhodnutá urobiť všetko, aby som sa na liečenie do ADELI centra dostala. Preto zháňam peniažky, ako sa len dá. Moji rodičia mi nemajú z čoho liečbu platiť. Mama je so mnou doma a otec je na dôchodku. Poslala som už vyše 200 e-mailov a oslovila desiatky ľudí a nadácií s prosbami o pomoc. Stále dúfam, že sa nájdu dobrí ľudia, ktorí uvidia môj príbeh a prispejú mi na liečbu. Zo srdca ďakujem tým, ktorí sa mi rozhodnú podať pomocnú ruku na ceste k vytúženému cieľu,“ dodáva usmievavá Veronika, ktorá je odhodlaná prevrátiť naruby aj celý vesmír, len aby mohla stáť na vlastných nohách.

Reklama

Od detstva Veronika podstúpila niekoľko operácií, ktoré jej mali pomôcť postaviť sa na vlastné nohy. Jedna z nich jej zdravotný stav dokonca zhoršila a ani jedna ju nezachránila. Veronika chce chodiť a v tomto smere je naozaj neústupná. Dievčina navštevuje špeciálnu školu v Piešťanoch a jej trieda bola v máji roku 2014 na exkurzii v piešťanskom ADELI Medical Centre, po ktorej Veronika absolvovala vstupnú prehliadku. Lekári ju vzápätí ubezpečili, že by jej stav pomocou intenzívnej rehabilitácie mohli zlepšiť. Odvtedy nemyslí na nič iné.

Ak vás príbeh Veroniky Bittnerovej zaujal a nebudete mať možnosť podporiť ju v sobotu na Blšáku v Piešťanskom pivovare, môžete tak urobiť aj prostredníctvom zaslania finančných prostriedkov na účet IBAN: SK98 1100 0000 0029 2982 6898, alebo prostredníctvom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk.

-lt/Zdroj a foto: Veronika Bittnerová, Blšák v Piešťanskom pivovare, Nadácia ADELI, ĽudiaĽuďom.sk-

Populárne články