Aktuality

Biskupi sa Bezáka nezastali

Published

on

Reklama

Mimoriadne stretnutie slovenských biskupov na Donovaloch neprinieslo žiadne prekvapenie. Konferencia biskupov Slovenska prijala rozhodnutie pápeža Bedetikta XVI. vo veci odvolania Róberta Bezáka.

[singlepic id=32335 w=320 h=240 float=left]„Svätý Otec urobil toto rozhodnutie po osobnom a dôkladnom oboznámení sa s výsledkami apoštolskej vizitácie a komunikácie medzi arcibiskupom Bezákom a príslušnými kongregáciami. Biskupi zotrvávajú na svojom predošlom stanovisku a prijímajú rozhodnutie Svätého Otca,“ píše sa v komuniké zo stretnutia.

Reklama

Ani zverejnenie listu s otázkami, ktoré mali viesť k odvolaniu Róberta Bezáka teda nezmenilo ich postoj, zverejnený pred týždňom: „My, biskupi Katolíckej cirkvi na Slovensku, Cirkvi zraňovanej, ale stále vernej Svätému Otcovi a učeniu cirkvi aj v ťažkých momentoch našich dejín, obraciame sa s naliehavou výzvou na všetkých, aby s rešpektom a s dôverou prijali rozhodnutie Svätého otca.“

Napriek tomu hlasy žiadajúce zverejnenie konkrétnych dôvodov odvolania trnavského arcibiskupa neutíchajú. Do médií prenikol list s otázkami, ktoré majú tieto dôvody naznačovať. Vatikán sa arcibiskupa pýtal na jeho oblečenie, kontakty s ľuďmi pochybnej povesti alebo prestavbu arcibiskupskej kúrie na reštauráciu.

Reklama

Text: M. Palkovič

Populárne články